HWIC-3G-GSM no traffic

Unanswered Question
Jun 27th, 2010
User Badges:

Hi

I have configured cisco HWIC-3G-GSM router cellular and Dialer0 interfaces.

The WWAN LED is green solid (active, no traffic). I turned on debug chat, debug ppp negotiation, but no output generated.

I have also tried to ping to an internal network and a public ip, still no debug output.

cellular Profile status is inactive.


router#show cellular 0/0/0 security

Modem Security Information
==========================
Card Holder Verification (CHV1) = Enabled
SIM Status = OK
SIM User Operation Required = None
Number of Retries remaining = 3


Please advice.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
leepeiwai Sun, 06/27/2010 - 22:34
User Badges:

Yes, I have already created the profile at the beginning


#sho cellular 0/0/0 all
Profile Information
====================
Profile 1 = INACTIVE*
--------
PDP Type = IPv4
Access Point Name (APN) = telstra.internet
Authentication = CHAP
Username: dummy, Password: dummy

Profile 4 = INACTIVE
--------
PDP Type = IPv4
--More--                           Access Point Name (APN) = telstra.corp
Authentication = None
Username: , Password:

* - Default profile

Data Connection Information
===========================
Data Transmitted = 0 bytes, Received = 0 bytes
Profile 1, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 2, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 3, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 4, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 5, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 6, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 7, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
--More--                           Profile 8, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 9, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 10, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 11, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 12, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 13, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 14, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 15, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state
Profile 16, Packet Session Status = INACTIVE
Inactivity Reason = Normal inactivate state

Network Information
===================
Current Service Status = Normal, Service Error = None
Current Service = Combined
--More--                           Packet Service = UMTS/WCDMA (Attached)
Packet Session Status = Inactive
Current Roaming Status = Home
Network Selection Mode = Automatic
Country = AUS, Network = Telstra
Mobile Country Code (MCC) = 505
Mobile Network Code (MNC) = 1
Location Area Code (LAC) = 12880
Routing Area Code (RAC) = 1
Cell ID = 708
Primary Scrambling Code = 459
PLMN Selection = Automatic
Registered PLMN =  , Abbreviated =
Service Provider = Telstra

Radio Information
=================
Current Band = WCDMA 850, Channel Number = 4387
Current RSSI(RSCP) = -76 dBm
Band Selected = GSM EGSM/DCS
Number of nearby cells = 1
Cell 1
Primary Scrambling Code = 0x1CB
--More--                            RSCP = -78 dBm, ECIO = -9 dBm

Giuseppe Larosa Sun, 06/27/2010 - 23:06
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Leepeiwai,


this is fine


have you configured the chat script?


be aware that the string that follows the ATDT command is specific of the provider


Hope to help

Giuseppe

leepeiwai Mon, 06/28/2010 - 01:51
User Badges:

yes, chat script is applied. configuration as below:


chat-script NextG "" "ATDT*98*1#" TIMEOUT 60 "CONNECT"


interface Cellular0/0/0
no ip address
ip nat outside
ip virtual-reassembly
encapsulation ppp
dialer in-band
dialer pool-member 1
async mode interactive
!
interface Dialer0
ip address negotiated
encapsulation ppp
dialer pool 1
dialer idle-timeout 0
dialer string NextG
dialer persistent
dialer-group 1
ppp authentication chap callin
ppp chap hostname dummy
ppp chap password 0 dummy
!
ip forward-protocol nd
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Cellular0/0/0
ip http server
ip http access-class 23
ip http authentication local
ip http secure-server

leepeiwai Mon, 06/28/2010 - 16:33
User Badges:

Yes I have, also read the doc link you provided



line 0/0/0
script dialer NextG
modem InOut
no exec
transport input all

leepeiwai Wed, 07/21/2010 - 03:33
User Badges:

I am able to connect and get an ip address from the Service Provider by changing the SIM card.

This time, unlike the previous SIM, the CHV1 code of this new SIM is disabled.


router#show cellular 0/0/0 security

Modem Security Information
==========================
Card Holder Verification (CHV1) = Disabled
SIM Status = OK
SIM User Operation Required = None
Number of Retries remaining = 3


I this that is why I could not connect to the Service provider.

Ahmed Shaheen Tue, 06/29/2010 - 01:23
User Badges:

hey,


make sure of the below configurations:


1- chat script.

2- profile creation.

3- correct natting.

4- GSM or 3G coverage and configurations.

5- cellular interface ip address should be negotiated.


as well try to change the script to

chat-script NextG "" "ATDT*99*1#" TIMEOUT 60 "CONNECT"


i've never used a dialer config for GSM, i configure the cell interface directly as below:


interface Cellular0/0/0
ip address negotiated

ip nat outside
ip virtual-reassembly
encapsulation ppp
no ip mroute-cache
dialer in-band
dialer idle-timeout 0
dialer string ISP

dialer-group 1
async mode interactive
ppp chap hostname ISP

ppp chap password 7 ISP

Actions

This Discussion