CUCME Inbound Calls

Unanswered Question
Jun 30th, 2010

Hello everyone,

My scenario is one Call manager Express v7 (CUCM7) running on router 2851 with one controller E1 for outbound calls.

The router have one CUE2, PVDM 48, VWIC2-1MFT-T1/E1.

IOS 124-24.T

Part of configuration:


network-clock-participate wic 0
network-clock-select 1 E1 0/0/0


voice service voip
allow-connections h323 to h323
allow-connections h323 to sip
allow-connections sip to h323
allow-connections sip to sip
supplementary-service h450.12
no supplementary-service sip refer
fax protocol cisco


voice class codec 1
codec preference 1 g711alaw
codec preference 2 g711ulaw
codec preference 3 g723ar53
codec preference 4 g723ar63
codec preference 5 g723r53
codec preference 6 g723r63
codec preference 7 g726r16
codec preference 8 g726r24
codec preference 9 g726r32
codec preference 10 g728
codec preference 11 g729br8
codec preference 12 g729r8


controller E1 0/0/0
pri-group timeslots 1-16


interface Serial0/0/0:15
no ip address
encapsulation hdlc
isdn switch-type primary-net5
isdn incoming-voice voice
no cdp enable


voice-port 0/0/0:15
translation-profile incoming DIDs


dial-peer voice 1 pots
incoming called-number .
port 0/0/0:15


max-ephones 100
max-dn 288
ip source-address port 2000
calling-number initiator
service phone videoCapability 1
service directed-pickup gpickup
timeouts interdigit 5
timeouts ringing 60
system message ____________________
user-locale PT
network-locale PT
load 7936 cmterm_7936.3-3-20-0.bin
load 7942 SCCP42.8-4-2S
load 7962 SCCP42.8-4-2S
load ata ATA030203SCCP051201A
time-zone 21
time-format 24
date-format dd-mm-yy
max-conferences 8 gain -6
call-forward pattern .T
call-forward system redirecting-expanded
transfer-system full-consult
secondary-dialtone 0


Randomly inboud calls from PRI line connected to controller E1 0/0/0 stop working

Show Controller E1 do not present any errors


Shutdown controller E1

No Shutdown controller E1


Could be the Service Provider problem?

How can i prove that?

Best regards,


I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Walter Solano Wed, 06/30/2010 - 05:51

Hello NC,

When the issue happens if you do a "Show isdn Status" do you see the layer 2 in Multi Frame Established or its TEI_ASSIGNED. In case that its going into TIE Assign you can run a "Debug isdn q921" to see if its the Telco that for some reason change something in the connection.

I had seen this kind of issues in the pass, what I would like to recommend its to put the "debug isdn Q921" to run in the routers buffer and with we will have more the information.

These are the steps to enable the debugs to run at the routers buffer.


conf t

service timestamps debug datetime msec localtime

service timestamps log datetime msec localtime

service sequence-numbers

no logging console

logging buffer 10000000 debug



Please rate this post if was helpful

Walter Solano

CCVP, Cisco UCCX Specialist

Cisco IP Communications Express Specialist

Aaron Harrison Wed, 06/30/2010 - 06:01


If you are able to make outbound calls at the time, then you can run a debug isdn q931 and see the outbound calls going through.

If you can make outbound, but when you make an inbound call you do not see an RX SETUP message then the problem is almost certainly SP related - the circuit is working one way, but the call just isn't hitting your router inbound.

If you do see an RX SETUP message, and then you see the call being rejected by the router, then the problem may be with your kit... post back the debugs when this happens.



Please rate helpful posts...

nunoscosta Wed, 06/30/2010 - 06:33

Hi guys,

Thank you for your tips.

I will let you know the results, when this problem happen again.

Best regards,



This Discussion