ATM/E1 connection between 7200 E1-IMA and 2651 VWIC-1MFT-E1

Unanswered Question
Jul 1st, 2010

I have a 7200 with an E1-IMA card.

I have a 2651 with a VWIC-1MFT-E1.

I have them connected via an E1 cross-over (the cable has been tested between 2x7200 E1-IMA cards)

I can't get them to talk to each other.

Both ends show the PVC as: Status: up   and have green LED link lights

But one end shows the IP interface as up, the other end down

Can anyone help?

Configs:

7200 with E1-IMA
2651 with VWIC-1MFt-E1

hostname 7200-E1-IMA
ip cef
!        
interface ATM1/0
no ip address
clock source internal

framing crc4adm

no ima-group
no atm ilmi-keepalive
!        
interface ATM1/0.1 point-to-point
ip address 10.10.10.1 255.255.255.248
pvc 0/44
  ubr 1920
  encapsulation aal5snap

hostname 2651-VWIC-1MFT-E1
ip cef

controller E1 0/0
  mode atm

clock source internal

interface ATM0/0
  no ip address
  no atm ilmi-keepalive
!
interface ATM0/0.1 point-to-point
  ip address 10.10.10.2 255.255.255.248
  pvc 0/44
   ubr 1920
   encapsulation aal5snap

7200-E1-IMA#show atm pvc
           VCD /                                        Peak  Avg/Min Burst
Interface  Name         VPI   VCI  Type   Encaps   SC   Kbps   Kbps   Cells  Sts
1/0.1      1              0    44  PVC    SNAP     UBR    1920               
UP
2651-VWIC-1MFT-E1#show atm pvc
            VCD /                                      Peak  Avg/Min Burst
Interface   Name       VPI   VCI  Type   Encaps   SC   Kbps   Kbps   Cells  Sts
0/0.1      1            0    44   PVC    SNAP     UBR    1920              
UP
7200-E1-IMA#sh ip int br
Interface                  IP-Address      OK? Method Status                Protocol
ATM1/0                     unassigned      YES NVRAM  up                    up     
ATM1/0.1                   10.10.10.1      YES manual up                    up     
2651-VWIC-1MFT-E1#sh ip int br
Interface                  IP-Address      OK? Method Status                Protocol
FastEthernet0/0            10.10.100.2     YES NVRAM  up                    up     
FastEthernet0/1            unassigned      YES NVRAM  administratively down down   
ATM0/0                     unassigned      YES manual down                  down   
ATM0/0.1                   10.10.10.2      YES manual down                  down   
7200-E1-IMA#sh ver
Cisco Internetwork Operating System Software
IOS (tm) 7200 Software (C7200-IS-M), Version 12.3(1a), RELEASE SOFTWARE  (fc1)

...

System image file is "slot0:c7200-is-mz.123-1a.bin"
2651-VWIC-1MFT-E1#sh ver
Cisco Internetwork Operating System Software
IOS (tm) C2600 Software (C2600-JS-M), Version 12.2(2)XT, EARLY  DEPLOYMENT RELEASE SOFTWARE (fc1)

...

System image file is  "flash:c2600-js-mz.122-2.XT.bin"
I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Giuseppe Larosa Sat, 07/03/2010 - 10:47

Hello Chris,

in back to back setup one side provide clock using clock source internal and the other side should use clock source line.

you have set both routers for clock source internal change on C2651 to clock source line

Hope to help

Giuseppe

Actions

This Discussion

Related Content