Invalid Call Reference (Problem with incoming calls)

Unanswered Question
Jul 2nd, 2010
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi to all


i see here many posts for this issue but i didnt find anywhere a clearly answer so i decided to open a new document


Here we have to PRIS


On controller 0/0/0 incoming and outgoing are fine

On controller 0/1/0 outgoing is ok but incoming has problem(not some calls but all the calls)


Note::


((((when you call to a number you hear a busy tone , but the called person see on his phone 2 missed calls))))


Below is the debug for a fail call



/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Sending Complete

        Bearer Capability i = 0x8090A3

                Standard = CCITT

                Transfer Capability = Speech 

                Transfer Mode = Circuit

                Transfer Rate = 64 kbit/s

        Channel ID i = 0xA9839D

                Exclusive, Channel 29

        Calling Party Number i = 0x2181, '22551256'

                Plan:ISDN, Type:National

        Called Party Number i = 0xA1, '25002122'

                Plan:ISDN, Type:National

Jul  1 08:36:21.635: ISDN Se0/1/0:15 Q931: Received SETUP  callref = 0x8E8D callID = 0x09A0 switch = primary-net5 interface = User

Jul  1 08:36:21.659: ISDN Se0/1/0:15 Q931: TX -> CALL_PROC pd = 8  callref = 0x8E8D

        Channel ID i = 0xA9839D

                Exclusive, Channel 29

Jul  1 08:36:21.683: ISDN Se0/1/0:15 Q931: TX -> ALERTING pd = 8  callref = 0x8E8D

Jul  1 08:36:21.691: ISDN Se0/1/0:15 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x0E8D

        Cause i = 0x82D1 - Invalid call reference value

Jul  1 08:36:21.711: ISDN Se0/1/0:15 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8  callref = 0x0E8D

        Cause i = 0x82D1 - Invalid call reference value

Jul  1 08:36:21.715: ISDN Se0/1/0:15 **ERROR**: L3_BadPeerMsg: event 0x5A cr 0x8E8D callid 0x0





I believe that the problem is not on our site but on ISP site


what is your opinion




router#sh ver


System image file is "flash:c2800nm-adventerprisek9-mz.124-22.T2.bin"




Regards



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
chrysostomos1980 Tue, 07/06/2010 - 22:34
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

hi


thanks for your reply


isdn switch-type primary-net5

Yufang Zhou Tue, 07/06/2010 - 23:18
User Badges:
  • Cisco Employee,

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:宋体; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Invalid Call reference value indicates that the far-end witch did not recognize the call reference for a message sent by the gateway. So yo need to make sure you are using the matching isdn switch type with your far end, or you can try different switch type to see if there is any one worked better

chrysostomos1980 Tue, 07/06/2010 - 23:23
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi


The strange is that with this ISP we have two PRIS


The first PRI on outgoing and incoming its ok

The second PRI has problem only to incoming calls


The ISP say that they have the same Config for both PRIS


Its possible to have a problem on our controller (on our GW) or its a fantastic theory

Actions

This Discussion