3560 switch don't have interfaces in show run

Answered Question
Jul 4th, 2010
User Badges:

Hi All,


I have 3560 switch and when i do show run it doesn't show me any interfaces.


it is the first time to configure it .


i don't know what to do as i can't replace it and i'm indeed need to use it.


can anyone help in this.


Thanks in advance,


Ayman Yehia

Correct Answer by jorge.calvo about 7 years 2 weeks ago

Hi,


The switch ASICs that control the communication between  the Ethernet ports and switch data bus are broken.


The switch should be replaced.


Regards.

Correct Answer by Ganesh Hariharan about 7 years 2 weeks ago

hi jorge,


Kindly find the attached file of logs after reloading the switch.


their is error in POST: PortASIC CAM Subsystem Tests : Begin
TCAM (asic:0, bit: 0) data bus test failed


Best Regards,


Ayman Yehia


Ayman,


I suppose this is an hardware failure of TCAM data bus you need to replace the switch being a fixed configuration switch.if you have a valid service contract you can open an RMA to have the switch replaced.


Hope to Help !!


Ganesh.H


Remember to rate the helpful post

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
ayman emara Sun, 07/04/2010 - 23:07
User Badges:

it gives me this message:


!!! WARNING: The switch is not usable !!!

Ganesh Hariharan Mon, 07/05/2010 - 00:12
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, February 2016

Hi All,


I have 3560 switch and when i do show run it doesn't show me any interfaces.


it is the first time to configure it .


i don't know what to do as i can't replace it and i'm indeed need to use it.


can anyone help in this.


Thanks in advance,


Ayman Yehia


Ayman,


What exactly is your requirement to configure in this switch,just want to configure interface or vlan or any other configuration.Is this switch is in default configuration state or having some configuration in it already.


If you want to configure a SVI for some vlan you can configuure by entering into configure mode-


configure#vlan 10

configure#int vlan 10

configure-interface#ip addr 1.1.x.x 255.255.x.x


Hope to Help !!


Ganesh.H


Remember to rate the helpful post

ayman emara Mon, 07/05/2010 - 00:30
User Badges:

hi ganeshh,


i can't configure any ports for this switch as i can't type the following:


(config)# interface fastethernet0/1 to 0/24


or add new vlan to the switch ,it gives me the following message:


Switch(config)#vlan 200
Insuffient core memory to allocate to new VLAN 200.
Switch(config-vlan)#^Z
%Error exiting config-vlan mode 33: Bad VLAN count
Switch#


Regards,


Ayman Yehia

jorge.calvo Mon, 07/05/2010 - 00:34
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hello,


That message may indicate some hardware on the switch has a failure. Please reload the switch while connected via console to it and check for any failed POST message. More specifically "Ethernet-Controller x failed POST" that would explain why you cannot see any Ethernet interface.


Regards.

ayman emara Mon, 07/05/2010 - 00:43
User Badges:

hi jorge,


Kindly find the attached file of logs after reloading the switch.


their is error in POST: PortASIC CAM Subsystem Tests : Begin
TCAM (asic:0, bit: 0) data bus test failed


Best Regards,


Ayman Yehia

Attachment: 
Correct Answer
Ganesh Hariharan Mon, 07/05/2010 - 00:51
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, February 2016

hi jorge,


Kindly find the attached file of logs after reloading the switch.


their is error in POST: PortASIC CAM Subsystem Tests : Begin
TCAM (asic:0, bit: 0) data bus test failed


Best Regards,


Ayman Yehia


Ayman,


I suppose this is an hardware failure of TCAM data bus you need to replace the switch being a fixed configuration switch.if you have a valid service contract you can open an RMA to have the switch replaced.


Hope to Help !!


Ganesh.H


Remember to rate the helpful post

Correct Answer
jorge.calvo Mon, 07/05/2010 - 00:52
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi,


The switch ASICs that control the communication between  the Ethernet ports and switch data bus are broken.


The switch should be replaced.


Regards.

ayman emara Mon, 07/05/2010 - 01:04
User Badges:

thanks for your help ganeshh and jorge


i'll try to replace it



thanks for your replies




Ayman Yehia

Actions

This Discussion