FXO Port remains off-hook

Unanswered Question
Jul 12th, 2010

Using a Cisco 2901 ISR configured for H323 connecting to CUCM 7.x - Using H323 for caller-id support on the FXO ports.  It's a VIC2-2FXO and both inbound/outbounds calls is working fine.  However, when an inbound call is made and not answered, the FXO port remains on an off-hook state and it will work once we shut and no shut the voice-port 0/0/0 and voice-port 0/0/1

Version: 15.1(1)T

PVDM-16

voice-card 0
dspfarm
dsp services dspfarm
no local-bypass

voice-port 0/0/0
input gain 3
timing hookflash-out 50
timing sup-disconnect 50
connection plar 6535

caller-id enable
!
voice-port 0/0/1
input gain 3
timing hookflash-out 50
timing sup-disconnect 50
connection plar 2536
caller-id enable

sccp local Vlan10
sccp ccm 172.16.17.30 identifier 2 priority 2 version 4.1
sccp ccm 172.16.17.35 identifier 1 priority 1 version 4.1
sccp
!
sccp ccm group 100
associate ccm 1 priority 1
associate ccm 2 priority 2
associate profile 10 register CFB5475d003542b
!
dspfarm profile 10 conference
description Site_Conferencing
codec g711ulaw
codec g711alaw
codec g729ar8
codec g729abr8
codec g729r8
codec g729br8
maximum sessions 2
associate application SCCP
!
dial-peer voice 100 pots
description PSTN dial-peer 1
preference 1
destination-pattern .T
incoming called-number .
port 0/0/0
forward-digits all
!
dial-peer voice 101 pots
description PSTN dial-peer 2
preference 2
destination-pattern .T
port 0/0/1
forward-digits all
!
dial-peer voice 1 voip
destination-pattern 6534
session target ipv4:172.16.17.30

incoming called-number .
dtmf-relay h245-alphanumeric
no vad
!
dial-peer voice 2 voip
destination-pattern 2536

session target ipv4:172.16.17.30

incoming called-number .
dtmf-relay h245-alphanumeric
no vad

char1#show voice call summ
PORT           CODEC     VAD VTSP STATE            VPM STATE
============== ========= === ==================== ======================
0/0/0         None       -  S_CONNECT             FXOLS_CONNECT
0/0/1         None       -  S_CONNECT             FXOLS_OFFHOOK
50/0/1  .1       -          -  -                     EFXS_ONHOOK
50/0/1  .2       -          -  -                     EFXS_ONHOOK
50/0/2  .1       -          -  -                     EFXS_ONHOOK
50/0/2  .2       -          -  -                     EFXS_ONHOOK
50/0/3  .1       -          -  -                     EFXS_ONHOOK
50/0/3  .2       -          -  -                     EFXS_ONHOOK

char1#show voice call status
CallID     CID  ccVdb      Port        Slot/DSP:Ch  Called #   Codec    MLPP Dial-peers
0x158      1494 0x31739DFC 0/0/0            No DSP  6534       None     100/101
0x15A      1494 0x2A18C040 0/0/1            No DSP *6534       None      101/100
1 active call found

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (4 ratings)
Loading.
Mohamed Raffiudeen Tue, 01/31/2012 - 00:44

Hi,

I was having similar problem in one of our site. Even after PSTN user disconnects the ip phone keeps on ringing.

I applied the custom tone settings. It really worked for me.

Thanks Paolo...

voice class custom-cptone FXO

dualtone disconnect

frequency 400

cadence 504 496

voice-port 0/0/0

supervisory disconnect dualtone mid-call

supervisory custom-cptone FXO

cptone SA

timeouts call-disconnect 1

timeouts wait-release 2

timing hookflash-out 50

connection plar 6123

caller-id enable

Regards,

Raffi.

haider.rizwan Sat, 02/27/2016 - 02:27

Hi,

I have the following configuration cisco 2811 H.323 gateway with CUCM 10.5.2 having FXO line.

i have same issue. line remains busy and end user remains getting disconnect tune.

!
voice-port 0/3/0
translation-profile incoming from-PSTN
input gain 14
compand-type a-law
no comfort-noise
cptone AE
timeouts call-disconnect 0
timeouts ringing 30
timeouts wait-release 1
connection plar opx 525
caller-id enable
!
dial-peer voice 1 pots
incoming called-number .
direct-inward-dial
forward-digits all
!
dial-peer voice 9 pots
description ==PSTN==
destination-pattern .T
port 0/3/0
!
dial-peer voice 100 voip
description ==DP for 1xx==
service session
destination-pattern 1..
session target ipv4:10.172.192.1
dtmf-relay h245-alphanumeric
codec g711ulaw
no vad
!
dial-peer voice 555 voip
service session
destination-pattern 525
session target ipv4:10.172.192.1
dtmf-relay h245-alphanumeric
codec g711ulaw
no vad
!

if i add "supervisory disconnect anytone" under voice-port then issue resolves but incoming calls disconnect after 1 or 2 seconds.

please advise what to do to fix the issue. thank you

Actions

This Discussion