AP1131 Register with WLC 4400 problem

Unanswered Question
Aug 9th, 2010

hi guys

can some one help me how to acheive the below :

AP ==> switch vlan 10 ==> router1 ==> router2==>switch trunk ==.> WLC

I want to register AP in WLC. I have tried with both dhcp and static ip address option from AP. The request is sent from AP but there is not hits in controller. Can some one help me on this with step by step process.

the error messahe i am getting in AP is :

LWAPP_ CLIENT_EVENT : spamResolveStaticGateway - gatewway found

LWAPP_ CLIENT_EVENT : spamHandleDiscoveryTimer : Could not discovery any MWAR.

Any idea what to do to fix this...

in my router 1 i have enabled DHCP like below :

ip dhcp pool AP-REG
   option 60 ascii "Cisco AP c1130"
   option 43 ascii "" is Controller IP address, both direction i can ping . network side no problem.

Please help me to fix this.

your earliest response would be appreciated.



I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
glen.grant Tue, 08/10/2010 - 04:47

  Put a ip helper  address on the layer 3 device that the lwapp is attached (interface or SVI)  pointing to the WLC , also add the following statements to the L3 device.

ip forward-protocol udp 12223
  ip forward-protocol udp 5246
  ip forward-protocol udp 5247

bertaale Thu, 09/16/2010 - 00:06

Hi, the same problem with AP1242AG upgrade with CAPWAP image. I'v

e installed on remote site withou first Priming it to the WLC4402.  I read on Cisco that is necessary Priming the AP at the main site where the controller is, and only after that you can deploy the H-REAP AP on the remote site.

Is that correct?


Alessandro Bertacco


This Discussion