Multi-site (MPLS) call transfer caller ID on PSTN (sip) calls

Answered Question
Aug 15th, 2010
User Badges:

Hi,


We have a customer with two UC500s in a multiple site configuration.  We are not using VPN - it is a MPLS configuration with a Windstream SIP trunk.


When a outside call comes in over the SIP trunk and a user transfers the call locally at that site, the user receiving the transferred call can see the caller ID from the original (outside) caller once the transfer is complete.  However, if the user receiving the outside call transfers it to a user at the other site, the receiving user only sees the internal extension of the senders phone even when the transfer is completed. 


Any thoughts on this?


Thanks,

Joe

Correct Answer by antyeung about 6 years 6 months ago

Hi Joe,


Can you make sure that it's configured on both UC500's?


voice service voice

  sip

    update-callerid


Also make sure that you don't have "no remote-party-id" configured under sip-ua for both UC500's as well.


If it still doesn't work can you attach the 'show run' from both UC500's and include the 'debug ccsip message' output when you do the transfer operation?


-Anthony

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
antyeung Tue, 08/17/2010 - 01:26
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Are you doing a blind or consult transfer?


Can you attach your 'show ver/run' output?


Thanks,

Anthony

Joe Gadell Fri, 08/27/2010 - 13:49
User Badges:

Thanks for having a look.  This happens on the consult transfer.


The configs are attached.  Remember this is a multi-site over MPLS.  The St. Louis site is the "main" office.  There is a UC520 at each end.


Thanks!

antyeung Sun, 08/29/2010 - 17:23
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Looks like you are configured for SIP for intersite dialing. Can you try adding-


voice service voice

  sip

    update-callerid



Thanks,

Anthony

Joe Gadell Tue, 08/31/2010 - 20:25
User Badges:

Anthony,


I added this command.  It did not make a difference. 


Any other ideas?


Thanks,

Joe

Correct Answer
antyeung Thu, 09/02/2010 - 19:06
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi Joe,


Can you make sure that it's configured on both UC500's?


voice service voice

  sip

    update-callerid


Also make sure that you don't have "no remote-party-id" configured under sip-ua for both UC500's as well.


If it still doesn't work can you attach the 'show run' from both UC500's and include the 'debug ccsip message' output when you do the transfer operation?


-Anthony

Joe Gadell Wed, 09/15/2010 - 18:34
User Badges:

Anthony,


This appears to have fixed the problem.  Thank you!

antyeung Thu, 09/16/2010 - 08:30
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Good to hear!


Thanks for confirming.


-Anthony