UCM 8 and pri-group service mgcp problem

Answered Question

Hi! I have a strange problem with my UCM 8 and 2801 with E1

Router IOS: c2801-advipservicesk9-mz.124-24.T.bin

I configure MGCP on my router:

controller E1 0/2/0
pri-group timeslots 1-16 service mgcp

interface Serial0/2/0:15
isdn bind-l3 ccm-manager

ccm-manager mgcp
no ccm-manager fax protocol cisco
ccm-manager music-on-hold
ccm-manager config server
ccm-manager config

I register gateway in UCM. In "show ccm":

MGCP Domain Name: RTR-C2801
Priority        Status                   Host
Primary         Registered               ucm (

And aloso E1 port status "Registered" in

But every time that UCM reset my MGCP router (after adding new route pattern), router lost configs for controller e1!

In show run I see only:

controller E1 0/2/0
pri-group timeslots 1-16 -------- without any MGCP!!!


interface Serial0/2/0:15
-------------------------------------------- without "isdn bind-l3 ccm-manager"!!!

How to fix this problem?

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by Steven Holl about 6 years 2 months ago

You are using a fractional E1, which is not supported with MGCP.  You can get by if you set the service parameter to busy out the channels above 16 and disable MGCP config server (no ccm config), but it isn't TAC and development supported if you run into issues.


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Aaron Harrison Wed, 08/25/2010 - 00:27


I would run a 'debug ccm-manager config all' (I think, the last word may be events or something similar). THis should show each command as the router tries to apply it after downloading, and hopefully you'll see what commands are causing it to error out.



Please rate helpful posts...


This Discussion