Slowness on WLAN

Unanswered Question
Aug 29th, 2010

Hi All

I have some wireless issues. Let me explain you,

We have WLAN infrastructure with Cisco Aironet WAP distributed on the floors. Recently I've recived complaint from one of the floor, that they are facing slowness while working on SQL Application. When I try to ping to any destination ip, its not stable. However,there is no weakness in the signal.

I have 2 ssid's configured on WAP,guest and employees.

I dont know what going on.

Any help will be appreciated

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Samir Shaikh Mon, 08/30/2010 - 13:52

Hi Community,

I haven't recieve any reply from the experts,,,Please I need to solve this ASAP

Leo Laohoo Mon, 08/30/2010 - 15:28

slowness while working on SQL Application

Firstly, if it's SQL-related applications ONLY then it's not your WLAN.  If it was your wireless LAN, ANYTHING and EVERYTHING would be slow.

Is the slowness to SQL-related applications related only to WLAN?  Does it also include WIRED network?

I don't have any experience with SQL-related applications but I've seen a few where it all boils down to the server and the application particularly when someone's done something to it.

Use a wired/wireless packet sniffer and find out what the response time from the server is like.  Maybe something in the applications is causing the server to respond that can overwhelm the wireless network.

Samir Shaikh Mon, 08/30/2010 - 15:55

Thanks for your response.

I would like to let you know I done some ping tests to WAP default gateway and packets are recvied with long intervals 500ms..800ms

Please Advice

Samir Shaikh Tue, 08/31/2010 - 17:05

I need the experts guidance and until now i couldn't discovered where is the issue ?

I am need of your help

Samir Shaikh Wed, 09/01/2010 - 04:51

Experts,

I am annexing some snaps and WAP config for your review

Please this is very urgent and I need the resolution ASAP

Thanks

Message was edited by: samirshaikh52

Samir Shaikh Wed, 09/01/2010 - 05:11

Finally got it working i missed out this command on radio interfaces

speed basic-6.0 9.0 basic-12.0 18.0 basic-24.0 36.0 48.0 54.0

Thanks

Actions

This Discussion