Access share on NSS4000 with error: A device attached to the system is not functioning

Unanswered Question
Aug 31st, 2010

Hello,

We use Acronis True Image Server to backup 4 Windows 2008 Standard Server system

with 2 different domains, each containing a DC and a RDP-Server.

After Server reboot, backup will run only once a day.

The next day backup aborts, and while trying to access

the network share like \\ip-address\share, as configured in Acronis

I get the error message: A device attached to the system is not functioning.

On the other hand, I can ping the NSS4000 and access share by using the

network (netbios) name instead of the ip.

This will work only for one day, also.

Now, if I try to access the share on the NSS4000 again by ip,

I get the error code 0x80070043 The networkname can not be found.

Ping on ip and netbiosname works.

Share access from one server to an other is not affected and full funtional at all times.

On the first sight I thought, that there it might be with the authentication protocol NTLMV2.

So I configured the GP to send only NTLM Authentication only, without fixing the problem.

Fyi:

I use a NSS4000, Firmware version 1.16-3

The NSS4000 is not a member in neither domains.

I created a dummy user account on each domain, an created a local user on the NSS4000 related

to the dummy user account on each domain.

A good answer helping me to fix with this issue, would be great.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion