Mobile Agent 7.5 Invalid Instrument

Unanswered Question
Sep 2nd, 2010


Can anybody help me diagnose my config issue for IPCC Error [12005} Login could not be performed - Possible casuses are Invalid Instrument ?

This is my attempt to configure my first mobile agent using the following config:

Sprawler 7.5

Device target

Name: LCP5000F0000

Global Address: LCP5000F0000

Configuration parameters: /devtype ciscophone /dn 4002151

CUCM 7.1

CTI port: LCP5000F0000

Line: 4002151

CTI port: RCP5000F0000

Line: 4002150

Agent Login

Agent ID: 8315

Instrument: 4002151

Phone Number: 4009999

Call Mode: Nailed connection

PGUser is is my PG configured application user and is associated with the two devices, te association seems to be working as the CTI ports go registered.

However, when I try to login in my agent I get the login issue. I've tried adding an /ext 4002151 and /ext 5000F000 but neither attempt helped.

I've looked at the JTAPI logs and I see an attempt to make the outbound call to 4009999 but the CUCM response is state=DISCONNECTED cause=UNALLOCATEDNUMBER.

Any ideas?



I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
jedellerby Fri, 09/03/2010 - 10:11

I missed the label info off my above description:

Device Label

Routing Client: WHP_CCM.RX

Label: 4002151

Label Type: Normal

Customer: WHP

I've now made progress and found out the CSS on the CUCM for the CTI ports was incorrect and couldn't make outbound calls to the phone number I was testing against ... so now I can log in.

Unfortunatly I now find that MA works if I am in a ready state, but if the calls gets queued via the IPIVR 7.0 server then the call gets dropped when the agent goes ready and a transfer is initiated to the agent. The IVR CTI ports seems to have the correct CSS so I'm a bit confused about this one, more debugging required.



This Discussion