Can't use internet when anyconnect is connected?

Answered Question
Sep 3rd, 2010
User Badges:

I know I'm missing something very simple here, but when my anyconnect client is connected, I can't surf the internet. As soon as I disconnect, internet surfing is back to normal. I've looked through the ASDM and I can't find the setting to allow me to surf. What am I over looking?


Thanks,

Andy

Correct Answer by Jason Gervia about 6 years 8 months ago

Try using split tunneling:


http://www.cisco.com/en/US/products/ps6120/products_configuration_example09186a0080975e83.shtml


Unless you want all your internet connectivity to go over the VPN while connected, in which case you would have to use u-turning:


http://www.cisco.com/en/US/products/ps6120/products_configuration_example09186a0080972e4f.shtml


--Jason

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
Jason Gervia Fri, 09/03/2010 - 12:17
User Badges:
  • Cisco Employee,

Try using split tunneling:


http://www.cisco.com/en/US/products/ps6120/products_configuration_example09186a0080975e83.shtml


Unless you want all your internet connectivity to go over the VPN while connected, in which case you would have to use u-turning:


http://www.cisco.com/en/US/products/ps6120/products_configuration_example09186a0080972e4f.shtml


--Jason

rchristy Wed, 10/27/2010 - 13:04
User Badges:

Since the title is named appropriately for my problem I thought I would add-on rather than start another BLOG. Forgive me if I am wrong.


I want to connect to work (via anyconnect) and access the internet through work. I did look at the links that are listed but they do not apply to my situation. The VPN connection is to an ASA but the internet goes out a different firewall.


Before I make a VPN connection I have my local IP address (IP, mask and GW). When I make the VPN connection I get the IP from the ASA (IP, mask and GW) but my local IP address is modified (IP and mask - no GW). The problem is anyconnect on windows 7 PCs. On Win7, after I make the VPN connection I have my local IP address (IP, mask and GW) and my VPN IP address (IP, mask and GW). So I have two gateways. When I check the routes (route print) the local gateway is first and the VPN gateway is second. If I delete the local gateway (route delete) I am able to get connected to the Internet through the VPN tunnel through work. But then when I disconnect the VPN, then I do not have any gateway specified and I have to either re-add it (route add) or reboot the PC.


I have updated the anyconnect client to the latest but this has not resolved the issue.

Actions

This Discussion