FXO not passed CID (Pass success rate 10~20%)

Answered Question
Sep 5th, 2010
User Badges:

Hi all


i have big problem so i need your help.


-------------------------------------------------


1. FXO -----VGW---ip phone




2.fxo ------other vendor phone (direct connect)   pass 100% success





but, we debug 1. VGW  however we can see calling number.


sometimes we can see but other sometimes we didnt see that


i attach the debug.


11CB : 39 5299990ms.1 +3290 pid:1 Originate 915883112 active
dur 00:04:29 tx:13449/2259432 rx:13453/2152480
Tele 0/0/1 (39) [0/0/1] tx:269060/269060/0ms g711ulaw noise:-44 acom:21  i/0:-29/-49 dBm

124E : 46 5564620ms.1 +1760 pid:0 Answer  active   <---------------just blank.

dur 00:00:05 tx:287/48216 rx:299/47840
Tele 0/0/0 (46) [0/0/0] tx:5980/5980/0ms g711ulaw noise:-59 acom:42  i/0:-66/-24 dBm


so.. what i do now?

Correct Answer by sktlwaltt1 about 6 years 7 months ago

What is the Quality of the Audio after the call is answered?


Is the audio low and noisy or strong and clear.?


What is the length of the Copper Facility to the Central office of the Telco?


Have you had the Teclo measure the line readings. If the line voltage and wattage is to low the Clid may be corrupt, and only show up a times.


Do you have more that one FXO line? If so do they work right? Can you swap them around to see if the trouble follows to a new FXO port.

Correct Answer by paolo bevilacqua about 6 years 7 months ago

The thing is, when clid doesn't work, debug vpm signal reveals absolutely nothing.

Correct Answer by Christopher Graham about 6 years 7 months ago

Grab the output of 'debug vpm sig'  so we can see what's being passed from the telco.  Also, can you post your voice-port config?

Correct Answer by paolo bevilacqua about 6 years 7 months ago

Update IOS, and hope.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (4 ratings)
Loading.
Correct Answer
paolo bevilacqua Mon, 09/06/2010 - 05:12
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Update IOS, and hope.

Correct Answer
paolo bevilacqua Tue, 09/07/2010 - 04:03
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

The thing is, when clid doesn't work, debug vpm signal reveals absolutely nothing.

rapperjky Tue, 09/07/2010 - 23:33
User Badges:

1. service provider -------- public MUX-----------VGW




3d22h: htsp_timer_stop
3d22h: htsp_timer_stop3
3d22h: [0/1/3] htsp_stop_caller_id_rx. message length 0htsp_setup_ind
3d22h: [0/1/3] get_fxo_caller_id:Caller ID receive failed.  parseCallerIDString:no data.
3d22h: [0/1/3] get_local_station_id calling num= calling name= calling time=09/07 15:35  orig called=
3d22h: htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_WAIT_SETUP_ACK, E_HTSP_SETUP_ACK]
3d22h: fxols_wait_setup_ack:
3d22h: htsp_timer - 6000 msec
3d22h: htsp_process_event: [0/1/3, FXOLS_PROCEEDING, E_HTSP_PROCEEDING]fxols_offho



if you find error, i will love you


gaurds.

Correct Answer
sktlwaltt1 Wed, 09/08/2010 - 07:05
User Badges:

What is the Quality of the Audio after the call is answered?


Is the audio low and noisy or strong and clear.?


What is the length of the Copper Facility to the Central office of the Telco?


Have you had the Teclo measure the line readings. If the line voltage and wattage is to low the Clid may be corrupt, and only show up a times.


Do you have more that one FXO line? If so do they work right? Can you swap them around to see if the trouble follows to a new FXO port.

Correct Answer
Christopher Graham Mon, 09/06/2010 - 16:13
User Badges:
  • Cisco Employee,

Grab the output of 'debug vpm sig'  so we can see what's being passed from the telco.  Also, can you post your voice-port config?

Actions

This Discussion

Related Content