uccx 8 - IPPA

Unanswered Question
Sep 9th, 2010

Hi, new install of CUCMBE 8.0(2) with UCCX 8.  We have enhanced licences and have been using CAD with no issues.  Currently trying to setup IPPA to demo to customer but keep getting error:

- Selected IP Phone Agent service is not active.  Select another IP Phone Agent service.

I have the following IPPhone service URL's configured on our CUCM:

- http://x.x.x.x:6293/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentLogin.jsp - one button login

- http://x.x.x.x:6293/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentInitial.jsp

IPPhone is subscribed to phone services, phone is associated to telecaster application user.  Have followed the numerous CAD config guides to no avail.

Anyone have this working?

Thanks in advance.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Darren O'Connor Thu, 09/09/2010 - 12:27

Hi Aaron,

Thanks for your reply.  Would be most interested in your testing tomorrow if you get the chance.  You'll love the new UCCX build, one disk and it'll be built in next to no time.

This is probably just a case of an undocumented change in URL.

Regards

Darren

Aaron Harrison Tue, 09/14/2010 - 05:43

Hi

This worked for me as expected - you get the error you got if you are browsing to the 'inactive' server in a HA pair, but otherwise it's fine. No specific config was required for it...

Check your URLs again - you should have a service for each server in the HA pair, and use whichever service is 'master'.

Regards

Aaron

      • I have the sam issue. My UCCX is vrsion 8.0.2.11003-10 and CUCM  8.0.3.21900-8. In uccx the preferent languaje is Spanish.
      • I try check directly with my browser and see this :
      •   <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
        -
          Error
          El servicio de agente de teléfono IP seleccionado no está activo. Seleccione otro servicio de agente de teléfono IP.
         
        -
          Aceptar
          Key:Services
          1
         
         
    • You have any idea or ear any referent a bug?
Julien Chodlewski Wed, 04/27/2011 - 05:17

I have the same error.

The only working url's that I found are

//Login

https:[email protected]:8443/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentInitial.jsp

//One Button Login

https:[email protected]:8443/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentLogin.jsp

but when I try in a web browser, the response of the first one is something like :


Connexion à Agent
Entrer informations agent.

http://10.196.3.236:8443/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentLogin.jsp


Nom
ID
A

....

The problem is that the url given in response don't work because the "https" is missing. (If I type "https:[email protected]:8443/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentLogin.jsp in the browser" I get the same error as above)

How can we force the service to use "https url's" ? or how to make the "http url's" working ?

Thank you,

Julien

NB:

I have no response when i try :

http:[email protected]:6293/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentInitial.jsp or

http:[email protected]:8080/ipphone/jsp/sciphonexml/IPAgentInitial.jsp

billybjo1 Wed, 04/27/2011 - 06:15

I have seen similar problems. In my case we have identified a bug that TAC have suggested might be fixed in SU4.

Basically you have to restart the BIPPA service after a reboot, even though all services appear to be running ok.

MARK BAKER Mon, 09/19/2011 - 10:37

The stop / start of the BIPPA service did get it working again. I gave you a 5 star for pointing this out. This still needs to be fixed though.

Thanks,
Mark

Actions

This Discussion