E1 With MGCP L2 Problem

Unanswered Question
Sep 11th, 2010

Hi,


I've one E1 that was working in Nortel but when i moved to my CMM the E1 worked 5 minutes, then the controller goes down and up and never come back the layer 2 until i move the E1 to Nortel and make make one call then moved again to CMM ( again worked for a few minutes).



ep 11 11:27:27: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> RRp sapi=0 tei=0 nr=12
Sep 11 11:27:27: ISDN Se1/0:15 Q921: User RX <- RRf sapi=0 tei=0 nr=10
Sep 11 11:27:37: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> RRp sapi=0 tei=0 nr=12
Sep 11 11:27:37: ISDN Se1/0:15 Q921: User RX <- RRf sapi=0 tei=0 nr=10
Sep 11 11:27:47: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> RRp sapi=0 tei=0 nr=12
Sep 11 11:27:47: ISDN Se1/0:15 Q921: User RX <- RRf sapi=0 tei=0 nr=10
Sep 11 11:27:57: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> RRp sapi=0 tei=0 nr=12
Sep 11 11:27:57: ISDN Se1/0:15 Q921: User RX <- RRf sapi=0 tei=0 nr=10
Sep 11 11:28:07: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> RRp sapi=0 tei=0 nr=12
Sep 11 11:28:07: ISDN Se1/0:15 Q921: User RX <- RRf sapi=0 tei=0 nr=10
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: isdn_pri_t1_state_change: setting State to 0
Sep 11 11:28:13: %CONTROLLER-5-UPDOWN: Controller E1 1/0, changed state to down (RAI detected)
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 BACKHAUL: handle_mail: received (DL_EST_REQ):
        dest_id = 0, source_id = 3, prim = 200
        priv_ln = 4, int_id = 1695201960, datasize = 0
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 **ERROR**: handle_l2d_srq_mail: Message tossed, state = 0 spoofing = 0
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: CCPRI_Go: received MNL_RESET_REQ
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: service_queue_from_physical_layer: Recvd L1 prim ISDN_PH_DEACT_IND state is IF_ACTIVE
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: isdn_pri_t1_state_change: setting State to 0
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: service_queue_from_physical_layer: Recvd L1 prim ISDN_PH_DEACT_IND state is IF_DOWN
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: service_queue_from_physical_layer: Recvd L1 prim ISDN_PH_DEACT_IND state is IF_DOWN
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: CCPRI_Go: received MNL_RESET_REQ
Sep 11 11:28:13: ISDN Se1/0:15 EVENT: CCPRI_Go: received MNL_RESET_REQ
Sep 11 11:28:15: ISDN Se1/0:15 EVENT: isdn_sw_cstate: State = 0, Old State = 4
Sep 11 11:28:22: %CONTROLLER-5-UPDOWN: Controller E1 1/0, changed state to up
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 EVENT: isdn_pri_t1_state_change: setting State to 4
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 EVENT: service_queue_from_physical_layer: Recvd L1 prim ISDN_PH_ACT_IND state is IF_DOWN
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 EVENT: isdn_pri_t1_state_change: setting State to 4
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 EVENT: service_queue_from_physical_layer: Recvd L1 prim ISDN_PH_ACT_IND state is IF_ACTIVE
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 EVENT: service_queue_from_physical_layer: Recvd L1 prim ISDN_PH_ACT_IND state is IF_ACTIVE
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 BACKHAUL: handle_mail: received (DL_EST_REQ):
        dest_id = 0, source_id = 3, prim = 200
        priv_ln = 4, int_id = 1695201960, datasize = 0
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME
Sep 11 11:28:22: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:23: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:24: ISDN Se1/0:15 EVENT: isdn_sw_cstate: State = 4, Old State = 0
Sep 11 11:28:24: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:25: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:32: ISDN Se1/0:15 BACKHAUL: handle_mail: received (DL_EST_REQ):
        dest_id = 0, source_id = 3, prim = 200
Sep 11 11:28:33: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:33: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:33: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:35: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0
Sep 11 11:28:36: ISDN Se1/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0


Regards,

Pedro Silva

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
campizi28 Sat, 09/11/2010 - 06:04

Hi,


I've found the problem, the E1 have no CRC4, i change the configuration to no CRC4 and everthing start working.


Regards,

Pedro

Actions

This Discussion