1131 access point intermittently stops responding

Unanswered Question
Sep 16th, 2010

We have an 17 offices with the same basic wireless config. 2 or 3 ap's with the same configuration on them. This one particular office has 2 ap's that intermittently will stop responding to pings and are no longer reachable via telnet or http and users cannot connect through the ap. We are running c1130-k9w7-mx.124-3g.JA1/c1130-k9w7-mx.124-3g.JA1.

I had the site (located in Spain) send me pics of the ap's and noticed that they are not mounted, just laying on ceiling tiles in a plenum ceiling.

Once the ap's are again reachable there is nothing in the log that would suggest there was a problem and the ap does not reboot.

Any ideas?

here is the config...

ap1_spain#sh run
Building configuration...

Current configuration : 6901 bytes
!
! Last configuration change at 17:23:30 +0200 Tue Sep 14 2010 by dguse
! NVRAM config last updated at 17:23:30 +0200 Tue Sep 14 2010 by dguse
!
version 12.4
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec localtime show-timezone
service password-encryption
!
hostname ap1_spain
!
!
aaa new-model
!
!
aaa authentication login default group tacacs+ none
aaa authentication login no_aaa none
aaa authorization console
aaa authorization exec default group tacacs+ none
aaa authorization exec no_aaa none
aaa authorization commands 15 default group tacacs+ none
aaa authorization commands 15 no_aaa none
aaa accounting exec default start-stop group tacacs+
aaa accounting commands 15 default start-stop group tacacs+
!
aaa session-id common
!
resource policy
!
clock timezone +0200 2
ip subnet-zero

!
!
!
dot11 ssid xxxxxxxxx
   authentication open
   authentication key-management wpa
   wpa-psk ascii 7 03055908555ABA1A1A5F4D071616
!
dot11 network-map
power inline negotiation injector 0017.0ed7.442f
!
crypto pki trustpoint TP-self-signed-1171819700
enrollment selfsigned
subject-name cn=IOS-Self-Signed-Certificate-1171819700
revocation-check none
rsakeypair TP-self-signed-1171819700
!
!

bridge irb
!
!
interface Dot11Radio0
no ip address
no ip route-cache
!
encryption mode ciphers tkip
!
ssid linvatec
!
power local 14
power client 14
station-role root
world-mode dot11d country ES both
no cdp enable
bridge-group 1
bridge-group 1 subscriber-loop-control
bridge-group 1 block-unknown-source
no bridge-group 1 source-learning
no bridge-group 1 unicast-flooding
bridge-group 1 spanning-disabled
!
interface Dot11Radio1
no ip address
no ip route-cache
shutdown
!
encryption mode ciphers tkip
dfs band 3 block
channel dfs
station-role root
no cdp enable
bridge-group 1
bridge-group 1 subscriber-loop-control
bridge-group 1 block-unknown-source
no bridge-group 1 source-learning
no bridge-group 1 unicast-flooding
bridge-group 1 spanning-disabled
!
interface FastEthernet0
no ip address
no ip route-cache
speed 100
full-duplex
bridge-group 1
no bridge-group 1 source-learning
bridge-group 1 spanning-disabled
!
interface BVI1
ip address 10.x.x.x 255.255.255.0
no ip route-cache
!
ip default-gateway 10.x.x.x
no ip http server
ip http authentication aaa login-authentication default
ip http authentication aaa exec-authorization default
ip http authentication aaa command-authorization 15 default
ip http secure-server
ip http help-path http://www.cisco.com/warp/public/779/smbiz/prodconfig/help/eag
snmp-server view dot11view ieee802dot11 included
snmp-server community xxxxxxxxxxxxxx RO
snmp-server location Barcelona
snmp-server chassis-id ap1_spain
snmp-server enable traps snmp authentication linkdown linkup coldstart warmstart
snmp-server enable traps tty
snmp-server enable traps entity
snmp-server enable traps disassociate
snmp-server enable traps deauthenticate
snmp-server enable traps authenticate-fail
snmp-server enable traps dot11-qos
snmp-server enable traps switch-over
snmp-server enable traps rogue-ap
snmp-server enable traps wlan-wep
snmp-server enable traps config-copy
snmp-server enable traps config
snmp-server enable traps syslog
snmp-server enable traps cpu threshold
snmp-server enable traps aaa_server
tacacs-server host 10.x.x.x
tacacs-server directed-request
tacacs-server key 7 071C244F5B461C1D0D1079282A2D27222D010C
bridge 1 route ip
!
!

!
line con 0
authorization commands 15 no_aaa
authorization exec no_aaa
login authentication no_aaa
line vty 0 4
!
sntp server 10.x.x.x
sntp broadcast client
end

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Stephen Rodriguez Thu, 09/16/2010 - 08:13

Hi,

     What is the switchport config of the port connected to the AP?  The AP is set to be 100/Full, if the switch isn't set as well, you could be going half-duplex and losing connecitvity due to that.

dguse Thu, 09/16/2010 - 13:29

Port is set to 100 / full.

sw1_spain#sh run | begin 0/47  
interface FastEthernet0/47
description ap1-spain Wireless Access Point
switchport mode access
speed 100
duplex full

dguse Tue, 02/08/2011 - 05:18

Issue was resolved by moving the location of the access point a couple feet.  Not sure what was causing the issue.

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode