CME BRI Card has noise on all calls

Answered Question
Sep 21st, 2010
User Badges:

Hi ,


I have just added a BRI card to my CME and i am running a Mobile router (PRO-LINK) through it to handle all cell traffic. all calls are extremely noisey so im guessing I need to adjust the gain and attenuation from the default 0 value. Below is my BRI card config


interface BRI0/3/0
no ip address
isdn switch-type basic-net3
isdn point-to-point-setup
isdn incoming-voice voice
!
interface BRI0/3/1
no ip address
isdn switch-type basic-net3
isdn point-to-point-setup
isdn incoming-voice voice

Any suggestions on how I can remove the noise from these lines. I have moved the device away from all electrical devices to rule out X-talk.


Best Regards,

Paul.

Correct Answer by Aaron Harrison about 6 years 9 months ago

Hi


BRIs are digital, so you don't generally get problems like that... it could be a fault somewhere, but may also be the compand-type needs to be changed for your circuits.


Try applying:


compand-type a-law


To each BRI, and then shut/no shut them.


Regards


Aaron


Please rate helpful posts...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
Correct Answer
Aaron Harrison Tue, 09/21/2010 - 03:03
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Community Spotlight Award,

    Member's Choice, May 2015

Hi


BRIs are digital, so you don't generally get problems like that... it could be a fault somewhere, but may also be the compand-type needs to be changed for your circuits.


Try applying:


compand-type a-law


To each BRI, and then shut/no shut them.


Regards


Aaron


Please rate helpful posts...

pwynne2009 Tue, 09/21/2010 - 03:14
User Badges:

Hi Aaron,


Thanks a million for that. It has reduced the noise quite a bit but there is still some noise on the line. would it be worth my while playing with the gain and attenuation?



Paul.

Actions

This Discussion