WAP4410N V2 ready?

Unanswered Question
Jan 19th, 2010
User Badges:

Its been a while now, I'm still waiting to hear when I can call again for my RMA.

Some one said they would respond back to this thread when the V2 HW was ready.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
David Hornstein Wed, 01/20/2010 - 02:20
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi Bill,


There is a firmware version out to provide a work around for the PHY issue observed that is causing Copper connectivity and bridging issues when connected to some GbE switches.  But I am unaware of software coming out that 'could fix everything.'


Wish I could say that statement is correct, but after discussions with  the WAP4410N product manager  could not corroborate your statement.


regards Dave

DoBEERman Thu, 01/21/2010 - 01:12
User Badges:

Hi Dave,


I have quite the same issue. After a period of time WAP4410N stops responding, the only way to fix this problem is to reboot the access point. I have updated it to last firmware version 2.0.1.2 but still no result. Is it possible to make а feature(somewhеre in setup) to reboot access point, i mean selfrebooting in a period of time(somethinng like: selfreboot in 1 hour, 2 hours, 3 hours in setup) for a small office it will be a great solution!

simon-dean Thu, 01/21/2010 - 06:31
User Badges:

Hi there,


First post here.


After buying a couple of different consumer AP's for my home network and been disapointed with them, I'd like to pick up one of these WAP4410N units, but obviously don't want a unit with this ethernet bug in the hardware.


Do you have any date as to when the V2 units will be available in retail (I'm in the UK) and also will there be some identification either on the box or in the product code to identify it as a 'V2' unit?


Thanks,


Simon

David Hornstein Thu, 01/21/2010 - 10:44
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi all,


As Stephanie Reaves mentions above, the firrmware version 2.0.0.12 has the option to NOT negotiate GbE connectivity on the copper port, if you select  "Force LAN Port Speed to 100M" .


This new work around option, will  auto-negotiate  100Mbit/sec  options and not advertise gigabit during the auto-negotiation process.


This  will stop the WAP4410N from loosing wired connectivity to your Gigabit switches. It will also stop the bridge issue that was mentioned in a earlier thread on this posting.


The good news is that Version 2 hardware is shipping now .  You will see on the boxes that the WAP4410N come in with  V2  or version 2 mentioned next to the model name . So check the box carefully.


Product Manager for the WAP4410N just emailed me today to say "The RMA stocking depots are being stocked with v2 units and the v1 units are  being purged"


To me that means, please be patient and  wait a week to be sure you get a WAP4410N  Version 2 as a RMA replacement.


regards Dave

FratianiD Thu, 01/21/2010 - 11:00
User Badges:

Good to hear, I will call for my RMA next week.

simon-dean Fri, 01/22/2010 - 01:22
User Badges:

Hi Dave,


Thanks for the update! I'll keep a close eye out for the new model and pick one up when it's available.


Thanks,


Simon

simon-dean Fri, 01/22/2010 - 01:49
User Badges:

Sorry - one more question.


As I've said I'm in the UK - Will we be getting the V2 over here as well? I believe we have the G5 variant in the UK (possibly just a different power supply - not sure though)


Thanks,


Simon

mihagan Sun, 01/24/2010 - 23:40
User Badges:

When will the new hardware version be available for APAC? Specifically Australia?

DoBEERman Mon, 01/25/2010 - 00:11
User Badges:

Hi, Dave!


As i mentioned, after installing the firrmware version 2.0.0.12 and making all required manipulations (Force LAN Port Speed to 100M) access point is stil not working correctly.

The only way to fix it, is to reboot the access point. It's nice, that next generation of these products with v2 units, are available in stock. But what should i do, with my unworkin point? And what about autoreboot feature in setup, for me and all people, who are not able to change the current point for a new workin one, it is the only solution.

audiovideocorp Mon, 01/25/2010 - 06:26
User Badges:

I'm also curious to know how gracious Cisco will be with handling the returns.  Advanced replacements would be great, so that I could keep my 4 current access points up and running until I recieve the new ones to be replaced.  Any word on if this will be possible?

David Hornstein Mon, 01/25/2010 - 07:25
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi audiovideocorp


Good try :-), I can't get around the Small Business TAC guys to get a forward replacement, unless i have an agreement.


It's worse for me, but you have the option, if you purchased the units from distribution,  phone them and they might forward replace the units, depending on their returns policy.  It's something that may work.


regards Dave

audiovideocorp Mon, 01/25/2010 - 07:32
User Badges:

I'm certainly willing to work with your agreement policies (providing credit card info, etc.)  The only problem with going through distribution is that there is a chance I could still get Rev 1.  Unfortunately, I can't wait the amount of time necessary for the Rev 2s to sufficiently work themselves through the system. Thanks, Dave.

David Hornstein Mon, 01/25/2010 - 07:36
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

hi DoBEERman,


If the new software, which is a work around for the problems observed, does not fix your issue, I would want you  interface with the Small Business TAC group ;


http://www.cisco.com/en/US/support/tsd_cisco_small_business_support_center_contacts.html


Either, your setup is incorrect or there is something we should be aware of and escalate up the 'food chain'.


Can you send me a private email with your contact details.  I think if you click on my name, there is then a option to email me.


I would like to interface with you with some specific questions and initiate a joint call to the Support Center, if that would be possible.


regards dave

Dave,


Thanks for your posts.  Given in a previous post you stated that the current version is "being purged" this sounds like Cisco has pretty much given up on the V1 hardware version.  I would like my AP to work as it should.  Can you provide for all on this forum what should be done and when to get a swap out in the V2 hardware version?


It is appreciated.  Thanks again for your support.

David Hornstein Tue, 01/26/2010 - 09:26
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi Bill,


The problem does not affect all WAP4410N, it really seems to be a timing issue seen between the Ethernet port on the WAP and certain model switches not all switches.


Only an unfortunate select few would see this problem, but if you do experience the WAP4410N, seeming to drop or loose connectivity to your network switch, I would encourage you to RMA the WAP4410N soon.  I had hoped that RMA stock would have been purged by now here in the US.  I'm not sure about the rest of the  world at the moment.


I did pose this RMA stock question yesterday to the WAP4410N product manager (PM) and he mentioned that the RMA stock in the USA has not be purged as of yesterday.I was hoping it would have been purged by this week. But it will happen when it happens.


Hopefully, in the mean time,  the work around with Version 2  software is working for you  till RMA stock becomes available. I will update this thread when i get some more positive news from the PM on when RMA stock has been purged. All I can do at this stage is apologise regarding this situation. No one wins when you have to RMA.


regards Dave

simon-dean Tue, 01/26/2010 - 09:38
User Badges:

Hi Dave,


Whilst not ideal for those current WAP4410 users with issues can I just say how heartened I am to see this level of technical support and involvement from a company with it's customers. I am coming from a number of NetGear WAPs at my home, and even when speaking to them about their ProSafe WAP (business product), it was a struggle to get them to understand my simple network layout, let alone the underlying packet loss I was suffering. I fear their support has been outsourced...


Looking forward to getting a V2 in the UK soon.


Thanks,


Simon

Actions

This Discussion