×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Basic Config for C857W just the wireless

Unanswered Question
Nov 27th, 2010
User Badges:

I need some help, iam going to have ADSL and want to create a BVI interface with my vlan bridged, i am trying to get the wirless to work in DHCP and it connects but i can not get a IP address can someone please either explain how to do it or put a basic config up for me.. i am wrecking my brian trying to figure this out..


I have tried multipule times with no success i get hte ADSL working but my wireless just does not want to let me connect!!!!!



Thank you

Pat

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
paolo bevilacqua Sat, 11/27/2010 - 19:48
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Post router configuration, then someone will be able to help you.

PATRICK DUPONT Sun, 11/28/2010 - 08:04
User Badges:


OK,


Here is my config for my Wireless,as per what i have been reading and know of wireless(Not Cisco) i have left this

wide open for anyone to conntec but yet... Still can not connect to it or get a DHCP address, what am i doing wrng here?


Right now i am not even trying to Bridge(Did a Reset on it)just want to prove out my Wrieless before i

start anything else.



===================================

*Oct 26 02:09:51.035: %LINK-3-UPDOWN: Interface Dot11Radio0, changed state to up

*Oct 26 02:09:51.035: %LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Dot11Radio0, changed state to down

*Oct 26 02:09:52.035: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Dot11Radio0, changed state to up

*Oct 26 02:09:52.483: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by cisco on console^Z

857W#

*Oct 26 02:10:21.755: %DOT11-6-FREQ_USED: Interface Dot11Radio0, frequency 2462 selected

857W#

===================================

ip dhcp pool X

   import all

   network 10.10.10.0 255.255.255.248

   default-router 10.10.10.1

   lease 0 2

====================================

!

interface Dot11Radio0

no ip address

!

ssid TEST

    authentication open

    guest-mode

!

speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0

station-role root

paolo bevilacqua Sun, 11/28/2010 - 15:30
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

You need to bridge to a BVI or VLAN for wireless to work. You should use a default configuration, or look at examples, there are many.

PATRICK DUPONT Mon, 11/29/2010 - 03:57
User Badges:

So from what i am understanding is that i need to have the BVI configured for me to Even connect on a Open Wireless with Cisco?

PATRICK DUPONT Sun, 12/05/2010 - 07:51
User Badges:

This has been helpfull thank you, i have found the issue, IOS bug.. thanxs

Actions

This Discussion

Related Content