Etherchannel with Vmware on VSS

Unanswered Question
Nov 4th, 2011
User Badges:

Hello;


In our environment we use 2 x 6509 with VSS configuration. On vmware machine we 've eight gigabit ethernets. So we connect each four ethernet to one chasis to create MEC.


According the design document on vmware side we connect 8 eth to one virtual switch and use ip hash algoritm for load balancing. For 6509 side we create portchannel and configure mode "on" . But when we run on this mode we couldnt reach server. So we changed the mode like "active". After this we successfully reach servers but when we look status of etherchannel and ports, we see ports are "up" but portchannel status is "down".


In fact we couldnt understand and try to find out why are we taking this status.


What do you suggest to solve this case ?


Thanks, Best regards


Umut

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Dazhi Zhang Fri, 11/04/2011 - 14:35
User Badges:
  • Cisco Employee,

probably you also need to check whether vmware support LACP at your current version/nic type.

Reza Sharifi Fri, 11/04/2011 - 14:36
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN

Hi Umut,


So, you are saying, the connectivity is up and running  i.e. servers can ping their default gateway and the switches can ping the servers, but the Etherchannel is down?


Reza

CSCO11177789 Fri, 11/04/2011 - 15:07
User Badges:

Hi again;


Yes, all ports are up but portchannel is seems down. Is it possible ?

Reza Sharifi Fri, 11/04/2011 - 19:34
User Badges:
  • Super Bronze, 10000 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN

If the portchannel goes down, there will be communication. Something else must be wrong.

CSCO11177789 Sat, 11/05/2011 - 12:20
User Badges:

ok, i'll do it as soon as poccible and inform you about results


unfortunately i have no access to customer site now so i couldnt give the ios information.

Actions

This Discussion

Related Content