Nexus 4000I port channel link flap

Unanswered Question
Nov 9th, 2011

Hi,

We have a couple of IBM blade chassis with Nexus 4000I 10G blade switch in it. Four 10G ports from each Nexus 4000I switch are bundled into a port channel and connected to Nexus 7K.

On the 4k end, one port in the port channel is doing down and coming up as an idividual port. After few minutes it is going down again and coming up as a port-channel member port. It is happening quite offen.

The same issue is observed accross 4 switches.

2011 Nov  8 22:44:49 switch %ETH_PORT_CHANNEL-5-PORT_DOWN: port-channel1: Ethernet1/19 is down

2011 Nov  8 22:44:49 switch %ETHPORT-5-IF_DOWN_INITIALIZING: Interface Ethernet1/19 is down (Initializing)

2011 Nov  8 22:44:59 switch %ETH_PORT_CHANNEL-4-PORT_INDIVIDUAL: port Ethernet1/19 is operationally individual

2011 Nov  8 22:44:59 switch %ETHPORT-5-IF_UP: Interface Ethernet1/19 is up in mode trunk

2011 Nov  8 23:35:29 switch %ETHPORT-5-IF_DOWN_INITIALIZING: Interface Ethernet1/19 is down (Initializing)

2011 Nov  8 23:35:29 switch %ETH_PORT_CHANNEL-5-PORT_INDIVIDUAL_DOWN: individual port Ethernet1/19 is down

2011 Nov  8 23:35:33 switch %ETH_PORT_CHANNEL-5-PORT_UP: port-channel1: Ethernet1/19 is up

2011 Nov  8 23:35:34 switch %ETHPORT-5-IF_UP: Interface Ethernet1/19 is up in mode trunk

2011 Nov  9 03:42:06 switch %ETH_PORT_CHANNEL-5-PORT_DOWN: port-channel1: Ethernet1/19 is down

2011 Nov  9 03:42:06 switch %ETHPORT-5-IF_DOWN_INITIALIZING: Interface Ethernet1/19 is down (Initializing)

2011 Nov  9 03:42:16 switch %ETH_PORT_CHANNEL-4-PORT_INDIVIDUAL: port Ethernet1/19 is operationally individual

2011 Nov  9 03:42:16 switch %ETHPORT-5-IF_UP: Interface Ethernet1/19 is up in mode trunk

2011 Nov  9 03:42:47 switch %ETHPORT-5-IF_DOWN_INITIALIZING: Interface Ethernet1/19 is down (Initializing)

2011 Nov  9 03:42:47 switch %ETH_PORT_CHANNEL-5-PORT_INDIVIDUAL_DOWN: individual port Ethernet1/19 is down

2011 Nov  9 03:42:50 switch %ETH_PORT_CHANNEL-5-PORT_UP: port-channel1: Ethernet1/19 is up

2011 Nov  9 03:42:50 switch %ETHPORT-5-IF_UP: Interface Ethernet1/19 is up in mode trunk

The configuration is fine.

Config on 4k end

switch# sh port-channel summary

1     Po1(SU)     Eth      LACP      Eth1/15(P)   Eth1/16(P)   Eth1/19(P)   Eth1/20(P)

switch# sh run int Po1

version 4.1(2)E1(1d)

interface port-channel1

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  spanning-tree port type normal

  speed 10000

switch# sh run int e1/15

version 4.1(2)E1(1d)

interface Ethernet1/15

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 1 mode active

switch# sh run int e1/16

version 4.1(2)E1(1d)

interface Ethernet1/16

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 1 mode active

switch# sh run int e1/19

version 4.1(2)E1(1d)

interface Ethernet1/19

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 1 mode active

switch# sh run int e1/20

version 4.1(2)E1(1d)

interface Ethernet1/20

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 1 mode active

Config on 7K end.

switch# sh port-channel summary

97    Po97(SU)    Eth      LACP      Eth7/15(P)   Eth7/16(P)   Eth8/15(P)   Eth8/16(P)

NBDC-MP01# sh run int po97

!Command: show running-config interface port-channel97

!Time: Wed Nov  9 16:14:59 2011

version 5.0(2a)

interface port-channel97

  description " Blade 2 C22 "

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  spanning-tree port type normal

  speed 10000

NBDC-MP01# sh run int Eth7/15

!Command: show running-config interface Ethernet7/15

!Time: Wed Nov  9 16:16:00 2011

version 5.0(2a)

interface Ethernet7/15

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 97 mode active

  no shutdown

NBDC-MP01# sh run int Eth7/16

!Command: show running-config interface Ethernet7/16

!Time: Wed Nov  9 16:16:04 2011

version 5.0(2a)

interface Ethernet7/16

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 97 mode active

  no shutdown

NBDC-MP01# sh run int Eth8/16

!Command: show running-config interface Ethernet8/16

!Time: Wed Nov  9 16:16:08 2011

version 5.0(2a)

interface Ethernet8/16

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 97 mode active

  no shutdown

NBDC-MP01# sh run int Eth8/15

!Command: show running-config interface Ethernet8/15

!Time: Wed Nov  9 16:16:12 2011

version 5.0(2a)

interface Ethernet8/15

  switchport mode trunk

  switchport trunk allowed vlan 8

  speed 10000

  channel-group 97 mode active

  no shutdown

NBDC-MP01#

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
vijay.gaganam Thu, 11/10/2011 - 06:29

I dont see any reason why the eth port is going down and coming up again and again ..... any ideas.

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted November 9, 2011 at 5:46 AM
Stats:
Replies:1 Avg. Rating:
Views:701 Votes:0
Shares:0
Tags: No tags.

Discussions Leaderboard

Rank Username Points
1 15,007
2 8,150
3 7,730
4 7,083
5 6,742
Rank Username Points
165
82
70
69
55