NSS 6000 RAID gone

Unanswered Question
Feb 2nd, 2012
User Badges:

The other day on my NSS6000 I got a RAID running degraded message.


I look and one of the 4 drives isn't added to the RAID.  I re-add it and it takes 36-40 hours to rebuild the RAID, I get a success message.


When I look at all the drives they say healthy.


Under Storage /RAID I see:



RAIDA

raid5No----Stopped



When I go to start the RAID, I get an error of:


Failed to start RAID

Please check that all components are present


Can anyone suggest what to do here? I have taken the drives out of this NSS and put into a spare one with the same result.


Thanks in advance!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
jasbryan Mon, 02/13/2012 - 09:56
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

John,



depending on what your logs shows, but it sounds like you lost more than one drive from your array which will cause a fatal error and stop the array. I have also seen multiple brownouts, blackouts cause Fatal RAID corruption which causes the RAID to stop.


If you lost more than 1 drive then you'll need to completely reconfigure ARRAY!


Jasbryan

torschitzschanes Tue, 09/24/2013 - 23:50
User Badges:

I also have a stopped RAID. One disk was defect, but this was a contact problem from disk to circuit board.

The disks are all ok according to the administrator interface from the NSS6000. Smart Status OK.


Booting is also ok - only starting RAID ist not possible. Do you know any hint or trick to start an array?


Thank you.


Best regards

Actions

This Discussion