Confused about the ACE

Unanswered Question
Feb 2nd, 2012
User Badges:

hI


Just done a course on the ace and seem to be having some trouble with the virtual side

of things.


I am trying to work out why i cant ping out of my virtual instance Testing-11

I have set up the following vlan ....

vlan 1000 10.x.x.21 255.255.255.0

However when i look at it in the virtual instance i get this ....

vlan1000 is down, VLAN not assigned in Admin


Yet it says Assigned on the physical port, up on the physical port


However on the admin side i have this vlan 1000 and there it is

vlan1000 is up, VLAN up on the physical port


I thought that you had to have the vlan assigned to a physical port

on the admin side - it is but it doesnt work !!!!

Well not in the Virtual instance


I had assumed that all you had to do was to assign the vlan to a physical

port and allocate it to the virtual instance and you should be able to get

there from outside as long as you have the relevant

Policies allowed - is that correct ?

I have another vlan 100 and that has come up ok...

Steve

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Jorge Bejarano Thu, 02/02/2012 - 09:20
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hello Steve,


Did you allocate the vlans to the new context?


Did you configure a class-map type management in the new context?


Here you have a document with additional information:


http://www.cisco.com/en/US/docs/app_ntwk_services/data_center_app_services/ace_appliances/vA3_1_0/configuration/virtualization/guide/config.html


Hope this helps


Jorge

Cesar Roque Thu, 02/02/2012 - 17:31
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi Steve,


You just need to allocate the VLAN you want to use to the User Context.  You have to do this in the Admin Context


For example:



ACE-4710A/Admin(config)# context test

ACE-4710A/Admin(config-context)# allocate-interface vlan 1000



Cesar R

Actions

This Discussion