ip device tracking

Unanswered Question
Feb 16th, 2012

Hello,

I have enabled "ip device tracking" on my switches. However, I have a switch that doesn't show any info!! It works on all other switches.

What exactly does this output means;

NY-EF0.1-01#  sh ip dev trac all
IP Device Tracking = Enabled
IP Device Tracking Probe Count = 3
IP Device Tracking Probe Interval = 30
---------------------------------------------------------------------
  IP Address     MAC Address   Vlan  Interface              STATE   
---------------------------------------------------------------------
172.17.20.166   5c26.0a4b.b179  320  GigabitEthernet2/0/47  INACTIVE
192.168.16.24   0021.703a.9316  666  GigabitEthernet1/0/19  ACTIVE

Total number interfaces enabled: 3
Enabled interfaces:
  Gi1/0/3, Gi1/0/19, Gi2/0/47

The "Enabled interfaces" - I thought IP device tracking was enabled for all interfaces once the command "ip device tracking" was entered globally? The config on all ports are the same, still I only get device info from a few, and according to the switch it's only enabled on 3 interfaces;

switchport access vlan 320

switchport mode access

authentication control-direction in

authentication event fail action authorize vlan 666

authentication event server dead action authorize vlan 320

authentication event no-response action authorize vlan 666

authentication event server alive action reinitialize

authentication port-control auto

snmp trap mac-notification change added

snmp trap mac-notification change removed

dot1x pae authenticator

dot1x timeout quiet-period 20

dot1x timeout tx-period 10

storm-control broadcast level 5.00

storm-control multicast level 30.00

no cdp enable

no cdp tlv server-location

no cdp tlv app

spanning-tree portfast

spanning-tree bpduguard enable

spanning-tree guard root

What do to people?

I have this problem too.
1 vote
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Daniel Hunter Tue, 09/10/2013 - 03:12

In case you are still interested in this I have just run into this problem myself and may have stumbled on to the answer (at least for my case). Having entered on 'ip device tracking' on a C3750 the output of the 'show ip device tracking all' reports:

Total number of interfaces enabled: 0

After a bit of messing around enabling tracking on individual ports I changed to another switch and again entered the 'ip device tracking' this time the show command reports:

Total number of interfaces enabled: 1

Enabled interfaces:

Fa1/0/21

Comparing the interface configs the only difference on this port is 'dot1x port-control auto', adding this to command to port 20 and the show command no reports:

Total number of interfaces enabled: 2

Enabled interfaces:

Fa1/0/20, Fa1/0/21

Now off to read how ip device tracking and dot1x are inter-dependant.

isaacalves27 Tue, 03/11/2014 - 00:11

Same issue here. I think that the issue could be the IOS running onm the device. Have to test further.

Actions

This Discussion