UC540 + SoftwarePack 8.2 - tftp server not started or reachable

Unanswered Question
Feb 17th, 2012

hi at all,

i configured an uc540 with the help of the telefony wizzard. now if i want to upload ringtones i get the message "the embedded tftp server can not start or is not reachable" does anybody know this error? maybe is it a bug in 8.2?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
Alexander Maroukian Fri, 02/17/2012 - 14:59

Hi,

You can drag and drop the ringtones files onto the UC500 image on the topology screen.

If you encounter problem with windows 7 and vista try to disable User Account Control (UAC).

You should not run TFTP server on your PC when performing this filetransfer.

Best regards,

Alex

*Please rate helpful posts

sunilpatelmw Sat, 02/18/2012 - 17:56

I have the same error after 8.2 update.  I looked on the flash and do not see the ringtones and background images anymore. 

Alexander Maroukian Sun, 02/19/2012 - 01:00

Hi Sunil,

Your problem doesn not look the same, Carsten did not said that his ringtones and background images are not there he said that he can't upload new. I do not know if Carsten has succesfully uploaded the files using the method I have mentioned earlier.

So Sunil about your problem - where previously where located these files in which directories. How are you looking at the flash - CCA or CLI. How did you upgrade software pack and from which version? Are these ringtones and images custom? Did you format the flash when upgrading?What is the version of the CCA?

Best regards,

Alex

EDIT: What is the model of the UC - 520, 540 or 560?

carstenvoss Mon, 02/27/2012 - 04:30

Problem solved: reset the uc including reformat the flash. after that install the new version and everything is fine. thanks

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted February 17, 2012 at 6:03 AM
Stats:
Replies:4 Avg. Rating:
Views:1311 Votes:0
Shares:0
Tags: No tags.

Discussions Leaderboard