SG300 and RVS4000 DHCP problems

Answered Question
Feb 22nd, 2012

We recently deployed SG300-28 to replace an old 3Com switch.

The setup:

RVS400 router and all workstations and server are plugged into the SG300 switch.

The problem:

Windows 7 workstations are unable to obtain IP addresses from the server which is also plugged into the switch.

If however, we plug in the worstations into the 4 port switch on the back of the RVS4000 (the router), they get IPs from the server no problem.

This worked just fine with the old 3Com switch so we filed it under the Small Business Switches category.

Any comments/tips appreciated! Thanks in advance!

Pavol

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by jasbryan about 2 years 1 month ago

Pavol,

Please make sure the SG300 switch is running latest firmware 1.1.2.0 , also this is new code so please factory reset the switch after the upgrade. If you need assistance in upgrading please call Cisco Small Business Support Center @ 1-866-606-1866

After the upgrade please repost how these devices are connected and the configuration of your RVS4000 & SG300 series switch. Are you using RVS4000 for your DHCP server?

Also make sure your RVS4000 is running latest firmware as well.

Jasbryan

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 5 (1 ratings)
Correct Answer
jasbryan Fri, 03/02/2012 - 09:57

Pavol,

Please make sure the SG300 switch is running latest firmware 1.1.2.0 , also this is new code so please factory reset the switch after the upgrade. If you need assistance in upgrading please call Cisco Small Business Support Center @ 1-866-606-1866

After the upgrade please repost how these devices are connected and the configuration of your RVS4000 & SG300 series switch. Are you using RVS4000 for your DHCP server?

Also make sure your RVS4000 is running latest firmware as well.

Jasbryan

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted February 22, 2012 at 10:40 AM
Stats:
Replies:2 Avg. Rating:5
Views:649 Votes:0
Shares:0
Tags: No tags.

Discussions Leaderboard