×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Level_15_access

Unanswered Question
Mar 7th, 2012
User Badges:

I am trying to log into my switch from the cisco network assistant. I type in the ip address of the switch 142.10.10.1 and it asks me for user name and password.


I configured the VTY 0 4 and 0 15 to have a password of abc123



when i type in my password abc123  it does not let me in



I usually use admin as the username and then my password



can some one help

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
cadet alain Wed, 03/07/2012 - 12:22
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Hi,


can you log via console into CLI ? if so post your sh run | be line vty and sh run | i user| aaa


Regards.


Alain

darren849 Wed, 03/07/2012 - 12:31
User Badges:

Yes I can login to cli from console and telnet.


Sent from my iPhone

cadet alain Wed, 03/07/2012 - 13:23
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

Hi,


could you post your sanitized config.


Regards.


Alain

darren849 Wed, 03/07/2012 - 14:01
User Badges:

Can u give me an example . I am not at work now


Sent from Cisco Technical Support iPhone App

darren.g Wed, 03/07/2012 - 18:23
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Darren MacKinnon wrote:


I am trying to log into my switch from the cisco network assistant. I type in the ip address of the switch 142.10.10.1 and it asks me for user name and password.


I configured the VTY 0 4 and 0 15 to have a password of abc123



when i type in my password abc123  it does not let me in



I usually use admin as the username and then my password



can some one help


The Cisco Network assistant does not use the VTY passwords.


It'll use a username/password configured in the configuration, or if there isn't one, then you use the enable password (and no username) to logon.


Try this from a telnet session


configure terminal

(config)#username fred priv 15 secret

(config)#exit

#copy run start


Then try to access the CNA and use the username "fred" and the you entered.


Cheers.

m-geisler Wed, 12/02/2015 - 10:07
User Badges:

Hi Darren,

if you configured only the password in 'line vty 0 4' than it should not ask you for a username!

Or did you configure :

   line vty 0 4

         login local

in that case you will need:

   username admin password abc123

in the global config (...config#) mode!

any other login .... command needs AAA config.

'Login local' looks for the username definition in the config. It will still ask you for a username if it doesn't find any, but you won't be able to log in! (via vty that is!)

NOTE:

- Without an enable password you can not enter enable level via vty

- Try the username ... privilege-level command

- Please use only encrypted passwords and ssh v2 in production equipment!


Hope that helps

Mike



Actions

This Discussion