CUCM 8.6.2

Unanswered Question
Mar 24th, 2012

Hi all,

I am faced an issue which all my phone get failed to register (unable to see the ip address of the phone in the administrator page) once i upgraded to cucm 8.6.2 from 8.5.1.

But from the phone itself, i able ot do a access into the cucm page.

From the user, i able to use tht IP to access into that,

With the same settings, i tried to downgrade to 8.5.1, all the phone is registered without any issue.

I tried to access the phone by using the ip address, it keep on prompted as below:

6:53:12p 14: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=UCM-closed-TCP

7:02:27p 9: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S TFTP Error

7:02:27p 41: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=IPv4 DHCP Timeout

7:02:36p 9: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S TFTP Error

7:02:36p 41: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=IPv4 DHCP Timeout

7:10:01p 41: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=IPv4 DHCP Timeout

Any idea?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 5 (1 ratings)
leonardotadeu Sat, 03/24/2012 - 18:04

Hello Lee,

This seems like a network issue this error can appear if a connection is established and immediately  dropped before registration is completed. Incomplete registration can  indicate that a device is rehoming in the middle of registration. The  alarm can also indicate a device misconfiguration, database error, or an  illegal/unknown device trying to attempt a connection. If a connection  to Cisco CallManager on TCP port 2000 is terminated before Simple Client  Control Protocol (SCCP) registration completes, this event is logged.  You can simulate this when you make a Telnet connection using

telnet 2000, and close it.

Other thing do you a firewall between CUCM and these IP Phones?

All Ip phones have this issue? Or only to a remote site?

chingkiatlee Sat, 03/24/2012 - 18:12

Hi Leo,

Ya. I do have a Cisco module firewall in cisco 6500 core switch.

But when I revert back to 8.5. All the devices has registered properly without any issue.

Any different between 8.5.1 and 8.6.2?

Thank you

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

chingkiatlee Sun, 03/25/2012 - 13:09

Hi All,

I have installed 8.6..2.20000, all phone registered and working fine.

But once i switch to 8.6.2.21900-5, all the phone will not working & having the error as below:

6:53:12p 14: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=UCM-closed-TCP

7:02:27p 9: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S TFTP Error

7:02:27p 41: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=IPv4 DHCP Timeout

7:02:36p 9: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S TFTP Error

7:02:36p 41: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=IPv4 DHCP Timeout

7:10:01p 41: Name=SEP00070E162ECD Load= SCCP11.8-5-2S Last=IPv4 DHCP Timeout

any idea?

chingkiatlee Fri, 04/13/2012 - 17:58

Hi Leonardo,

Still be same.

I even factory reset the phone, but still unable to register it.

thank you.

CKLEE

chingkiatlee Fri, 04/13/2012 - 17:54

Hi Leonardo,

I manage to do the telnet by using this port, but my phone still unable to register.

chingkiatlee Sun, 03/25/2012 - 04:51

Hi All,

I jz used 8.6.2.20000, everything is working fine.

But only 8.6.2,21900 got issue.

Any help

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Robert Thomas Sun, 04/15/2012 - 05:58

Have you checked if the services are actually running on 8.6.2. It's very common to see that Servers might not have the proper RAM installed when going to 8.6.2, which will trigger the server to perform bridge uprade and install no Services. Then you will install the RAM, reinstall again and this time all the services are installed, leaving a partition without services.

Please check Services are running on the version giving problems and collect a Packet capture from the CUCM at that time for further investigation.

chingkiatlee Sun, 04/15/2012 - 19:28

Hi Robert,

Ya, all the services is running fine.

Even Cisco TAC also webex in, but they still unable to found the solution after capture the packet between CUCM & IP Phone.

With the same hardware, all phone is working fine in CUCM 8.6(2a).

But not in CUCM 8.6(2a) SU1.

chingkiatlee Thu, 05/24/2012 - 05:40

Hi all,

As per mentions by Cisco TAC, the problem maybe is because it hit the bug which is "CSCtz30396"

Sent from Cisco Technical Support

Rob Huffman Thu, 05/24/2012 - 05:48

Hi Lee,

Thanks for posting back with your results +5 Much appreciated my friend!

Cheers!

Rob

"Show a little faith, there's magic in the night" - Springsteen

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted March 24, 2012 at 9:31 AM
Stats:
Replies:12 Avg. Rating:5
Views:1730 Votes:0
Shares:0
Tags: No tags.

Discussions Leaderboard

Rank Username Points
1 21,026
2 15,047
3 10,314
4 7,999
5 4,856
Rank Username Points
120
90
67
55
51