×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

creating layer 3 SVI

Unanswered Question
Apr 29th, 2012
User Badges:

HI guys, I have an issue with my cisco 851W router

when I try to configure fast ethernet port , I keep getting an error:


IP addresses may not be configured on L2 links



according information from the forum I have to :

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

conf t


int <interface name/no>

no switchport mode

ip address x.x.x.x x.x.x.x


it`s still getting the error


or if you want the port to be a member of VLAN, do this-->


conf t


int vlan <no>   

ip address x.x.x.x x.x.x.x


int <interface name/no>

switchport access vlan <vlan name/no>


""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""


for instance if the internet comes via cable from 192.168.66.101 255.255.255.0

I have to configure


conf t


int vlan 1  

ip address 192.168.66.101 255.255.255.0


int fastethernet 0

switchport access vlan 1


is this correct?


thanks in advance for your help

best regards

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
mahmoodmm Sun, 04/29/2012 - 00:59
User Badges:

Hi,


Just create create the SVI and connect the connection on any port as by default all the ports are in vlan 1.


Thanks

penevsquare Sun, 04/29/2012 - 02:00
User Badges:

thank you very much indeed for your fast reply

the configuration should be:


R1#conf t

R1(config)#int vlan 1  

R1(config-if)#ip address 192.168.66.101 255.255.255.0


R1(config)#interface fastEthernet 0
R1(config-if)#switchport mode access
R1(config-if)#switchport access vlan 1
R1(config-if)#no shut


thanks in advance

best regards

mahmoodmkl Sun, 04/29/2012 - 03:29
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi.


Yes this should be enough.


Thanks

Actions

This Discussion

Related Content