Cisco Wireless Multicast Setup, One Subnet, To Enable Apple AirPlay

Unanswered Question
May 4th, 2012

Hi,

I’m having issues with enabling Apple’s AirPlay services on a relatively simple network consisting of a Cisco 881 (Advanced IP Services) and an autonomous Cisco 1142 AP. I’ve attached a diagram explaining the connectivity. I believe I have to enable IP Multicast at the router, but I’m not really sure the best/right way to do it. Also I’m not sure what/if any commands would be needed at the AP.

All of the wireless clients are confirmed to be in the same subnet, so no real routing is happening etc. Also regular Internet connectivity/routing from the wireless clients is fine.

Any help would be greatly appreciated. Thanks.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
MrPrince1979 Fri, 05/04/2012 - 16:04

Thanks for the two URLs. The first might be promising, but the second involves a WLC which I don't have. This is where I'm essentially getting stuck R.E. configs for both my wired 881 and my autonomous 1142.

Scott Fella Fri, 05/04/2012 - 16:26

The second link has a small section on the wired multicast side.

Thanks,

Scott Fella

Sent from my iPhone

Scott Fella Fri, 05/04/2012 - 16:32

Here is another thread for the 1142.

https://supportforums.cisco.com/thread/2093036?tstart=0#3393570

Thanks,

Scott Fella

Sent from my iPhone

MrPrince1979 Sun, 05/06/2012 - 17:29

I've tried the commnd [ no ip igmp snooping ] on the AP. Still nothing. I've also enables Multicast routing on the 881 using:

881(config)# ip multicast-routing

881(config-int vlan50)# ip pim dense-mode

Still nothing...

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted May 4, 2012 at 3:17 PM
Stats:
Replies:5 Avg. Rating:
Views:6750 Votes:0
Shares:0

Related Content

Discussions Leaderboard