Xlite connect to CME behind NAT

Unanswered Question
May 7th, 2012

Hello,

When Xlite is in the same network with CME the registration works fine. When I try to connect Xlite outside the network I receive 408 - Request Timeout. The CME is behind NAT so I configure port forward - public 5060 to CME 5060 port, but the same result. With the same port forward configurations and non-Cisco gateway the registration works fine.

Are there any other configurations for CME in order to register Xlite from outside the network?

Ty

I have this problem too.
2 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
minkdennis Mon, 05/07/2012 - 17:02

please provide us with the make and model of you FW as well as config.   did you run wireshark at all on your xlite machine?   what sort of other diagnostics have you performed?

Mahmoud Abdelaal Mon, 02/11/2013 - 14:12

i have the same issue except i didn't try with non-cisco gateway

my CME is behind NAT and i need to register x-lite on it from outside network, i have no problem when i tried to register from inside

here is my config

[code]

voice service voip

allow-connections h323 to h323

allow-connections h323 to sip

allow-connections sip to h323

allow-connections sip to sip

redirect ip2ip

sip

registrar server expires max 1200 min 300

voice register global

mode cme

source-address 192.168.1.2 port 5060

max-dn 2

max-pool 2

authenticate register

tftp-path flash:

create profile   

voice register dn  1

number 1001

allow watch

!

voice register pool  1

id mac 0000.0000.1001

number 1 dn 1

username 1001 password cisco

codec g711ulaw

[/code]

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted May 7, 2012 at 7:58 AM
Stats:
Replies:2 Avg. Rating:
Views:614 Votes:2
Shares:0
Tags: nat, cme, connect, behind, xlite
+

Related Content

Discussions Leaderboard

Rank Username Points
1 21,036
2 15,047
3 10,325
4 8,014
5 4,856
Rank Username Points
121
105
98
62
61