Call disconnection problem over FXO ports in CME

Unanswered Question
May 11th, 2012
User Badges:

Dear all,


I have a setup of CME 8.5 in which i am using analog lines for incomming & outgoing calls which are connected to 4 FXO ports.issue calls are not disconnecting properly getting this issue peridocally, It seems calls are getting stucked on FXO ports due to this reason line are getting busy. than only solution is is to physically remove the analog line or shut or no shut fxo ports. below is the configuration for your reference.need your help to resolve this issue.



voice class custom-cptone SaudiTelecom

dualtone disconnect

  frequency 425

  cadence 250 250



voice-port 0/1/0

supervisory disconnect dualtone mid-call

voice class custom-cptone SaudiTelecom

battery-reversal

input gain 7

output attenuation -1

echo-cancel coverage 32

cptone BR

timeouts call-disconnect 3

timeouts ringing 5

timeouts wait-release 3

timing hookflash-out 500

timeouts wait-release 3

connection plar 111

impedance complex1

caller-id enable

caller-id alerting line-reversal

caller-id alerting dsp-pre-allocate

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Alexander Maroukian Fri, 05/11/2012 - 12:58
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi,


Try to add:

voice class dualtone-detect-params 1

freq-max-deviation 50


voice-port 0/1/0

supervisory dualtone-detect-params 1


HTH,

Alex


*Please rate helpful posts

paolo bevilacqua Fri, 05/11/2012 - 21:49
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

If disconnect doesn't work, then the configured tones are wrong.

owaisqadri Sat, 05/12/2012 - 01:31
User Badges:

Thanks all for your inputs.. i tested all the above inuts but still same issue.


after trouble shooting i noticed that when i am calling from mobile or L.L to compnay number which is hittting gateway & the call is routing to operator if operator is not picking up the phone & enduser is disconnecting the call but operator phone is still ringing no disconnection is happing.

Alexander Maroukian Sat, 05/12/2012 - 01:49
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hi,


You should check the disconnect tones as Paolo suggested.


Best regards,

Alex

paolo bevilacqua Sat, 05/12/2012 - 04:14
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

To alleviate this problem you should use connection plar opx.

you should also try cadence 500 500

Also note that most of the other commands you have configured, are useless.

Actions

This Discussion