LMS 3.21 Archive Issue

Unanswered Question
Jul 4th, 2012

Hi,

Below is deatils of an issue I am having with my 2900 routers, which I cannot backup (taken from dcmaservice.log).

All other devices are working fine.

Is the a bug fix ?

Thanks

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-5],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.ConfigManager,updateArchive,1943,Sync Archive for 1 devices - Sync Archive

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-5],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.ConfigManager,updateArchive,1957,Number of devices in fetch Q = 0

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],WARN ,[Thread-5],com.cisco.nm.rmeng.util.DCRWrapperAPIs,getResultFromQuery,3315,SQLException occurred as connection closed. Re-connecting to DB...

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-5],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.CfgThreadManager,compareDeviceWithDevicesinRunningThreads,59,inside compareDeviceWithDevicesinRunningThreads method

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-5],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.CfgThreadManager,compareDeviceWithDevicesinRunningThreads,60,Total running threads:5

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-5],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.ConfigManager,updateArchiveIfRequired,2057,Compared the device with running thread devices.Adding to Fetch Q

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-5],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.CfgThreadManager,triggerConfigFetch,52,#### Start of Sweep Wed Jul 04 10:28:37 BST 2012 ####

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.xms.xdi.pkgs.SharedDcmaGeneric.transport.GenericConfigOperator,fetchConfig,70,I am here

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.xms.xdi.pkgs.SharedDcmaGeneric.transport.GenericCliOperator,registerPlatform,95,Calling new GenericPlatform()

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.xms.xdi.pkgs.SharedDcmaGeneric.transport.GenericPlatform,<init>,23,setting GP user and pass prompts

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.xms.xdi.pkgs.SharedDcmaGeneric.transport.GenericPlatform,<init>,30,registering generic platform

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.xms.xdi.pkgs.SharedDcmaGeneric.transport.GenericPlatform,<init>,32,registered generic platform

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getCmdSvc,1537,Inside RMEDeviceContext's getCmdSvc ....

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getCmdSvc,1547,Protocol and Platforms passed = SSH , GEN

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getCmdSvc,1571,Iam inside ssh ....

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getCmdSvc,1573,Initial time_out : 0

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getCmdSvc,1583,Computed time_out : 36

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getCmdSvc,1599,After computing time_out : 36

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getSshCmdSvc,1637,inside getSshCmdSvc with timeout : 36000

[ Wed Jul 04  10:28:37 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getSshProtocols,1743,Inside getsshprotocols with time out : 36000

[ Wed Jul 04  10:28:38 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMEDeviceContext,getSshCmdSvc,1651,SSH2 is running

[ Wed Jul 04  10:28:39 BST 2012 ],ERROR,[Thread-384],com.cisco.nm.xms.xdi.transport.cmdsvc.LogAdapter,error,19,Unknown authentication method: keyboard-interactive

[ Wed Jul 04  10:28:43 BST 2012 ],ERROR,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.ConfigManager,updateArchiveForDevice,1357,PRIMARY RUNNING Config fetch Failed for MIL-R-002

[ Wed Jul 04  10:28:43 BST 2012 ],INFO ,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.ConfigManager,writePerDeviceResultFile,2445,Serializing the Device Result = D:/CISCOW~2/files\/rme/jobs\ArchiveMgmt\1108/31.device

[ Wed Jul 04  10:28:53 BST 2012 ],ERROR,[Thread-384],com.cisco.nm.rmeng.dcma.utils.ArchiveUtils,getDeviceReachabilityStatus,461,Telnet/SSH may be disabled on 172.31.255.25

[ Wed Jul 04  10:28:53 BST 2012 ],INFO ,[Thread-2],com.cisco.nm.rmeng.dcma.configmanager.CfgThreadManager,run,99,#### End of Sweep Wed Jul 04 10:28:53 BST 2012 ####

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
Vinod Arya Wed, 07/04/2012 - 22:59

I think the error says the problem :


,ERROR,[Thread-384],com.cisco.nm.xms.xdi.transport.cmdsvc.LogAdapter,error,19,Unknown authentication method: keyboard-interactive

Currently, CmdSvc in LMS doesn't support keyboard-interactive authentication for SSH, only password.

Try to use either telnet or use TFTP option from RME administration and try to do the sync archive.

-Thanks

Vinod

Ian Beck Mon, 07/09/2012 - 01:29

Hi,

The issue here is not that I want to support "keyboard-interactive authentication", but for the script that connects to the Router, using ssh, bypasses the message and continues to login.

Or a way to remove the message from the router.

Thanks

Ian Beck Mon, 07/09/2012 - 02:17

Hi,

This also appears to be an issue with Archive of 2900 routers, as 2800 routers using ssh to login, show the same message but do not have the issue.

Somwhere in the Archive code there has been an update for 2900 Routers.

Vinod Arya Mon, 07/09/2012 - 02:35

DI you tested telnet of TFTP from RME trasport protocol, if that works apart from SSH?

Ian Beck Mon, 07/09/2012 - 03:14

The issue I have is some of the Routers are behind FW's and we dont allow Telnet accross them.

Ian Beck Tue, 07/17/2012 - 05:03

HI,

I have been doing a bit more investigation into this issue and found that it is the Client configuration which controls if the message

"keyboard-interactive"

appears. I have tested this with Putty and Cygwin and found that the message is surpressed (putty needs to be configured).

So therefore some where in the LMS configuration for SSH, there is a file which wil have the feature which is caused the message to be displayed.

This needs to be changed to supress the message and ssh should work normally as it does for other Routers.

So do we no what file needs to be amended ?

Thanks

Ian Beck Mon, 08/06/2012 - 04:31

Hi,

I am still loking at the issue with no resolution.

I am trying Telnet, which all correctly configured and working (with Tacacs and have looked at the Taccas...ini file)

But still my archive jobs fail on LMS 3.2 for 2900 Routers

SSH - is beacuse of the client used on LMS has the "keyboard-interactive" mode setting set in its client cfg, which as it's a Java ssh client , it is not configuable and therefore needs a fix.

Telnet - seems to failing with authentication or prompt issues, with Tacacs enabled.

I have seen no resolutions to these issue.

Any ideas

Thanks

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted July 4, 2012 at 2:37 AM
Stats:
Replies:7 Avg. Rating:
Views:724 Votes:0
Shares:0
Tags: lms, archive
+
Categories: Cisco Prime
+

Related Content

Discussions Leaderboard

Rank Username Points
1 2,483
2 1,624
3 1,445
4 861
5 578