Unity server 7.0 - issues with primary server

Unanswered Question
Jul 24th, 2012

Hi,

Unity version = 7.0(2.0)
Partner Exchange 2010 SP2

I've a HA setup, using Unified messaging. Both the Unity servers/Domian controller and Exchange servers are in the same Data Center.

When Secondary is active, everything works fine however when we make the primary active, MWI doesn't work. Messages are also gettign stuck in MTA folder. I can see UMYSync service manual/stopped. I've to restart it manually and the messages are delivered but it gets stopped again. I've bounced AvCSGateway few times on both nodes but whenever Primary server is made active, we have these issues.

Event Viewer is showing the following error continously:

Event Type: Error
Event Source: CiscoUnity_AvCs
Event Category: None
Event ID: 100
Date:  7/23/2012
Time:  9:44:15 PM
User:  N/A
Computer: AUS-V-UVM-01
Description:
Exception occurred and handled.  File: H:\views\CUESB3_view\un_Doh1\Doh\Src\AvDohMailUser.cpp at Line: 554 - Error: 80004005H Call stack:
Exception Caught      :  0xc0000005
Exception Flags       :  0x00000000
Prev. Exception Record:  00000000
Exception Address     :  7C82A282
NumberParameters = 2.
    Param[0] = 0x00000000
    Param[1] = 0x00990755
Thread ID: 1924
Processor Context:
ESI:00930190 EDI:009301B0
CS:EIP:001B:7C82A282  SS:ESP:0023:0138A250  EBP:0138A46C
DS:0023  ES:0023  FS:003B  GS:0000  Flags:00010246
EIP: (Module:Offset) ntdll.dll:0x2a282
Process Name: AvUMRSyncSvr.exe


Event Type: Warning
Event Source: CiscoUnity_AvWm
Event Category: Warning
Event ID: 29021
Date:  7/23/2012
Time:  9:40:53 PM
User:  N/A
Computer: AUS-V-UVM-01
Description:
A MAPI function call to the Microsoft Exchange server took 5906 milliseconds, which exceeds the system threshold of 5000 milliseconds.  The most likely causes are an overloaded Exchange server or poor network connectivity to the Exchange server.  This is likely to affect the operation of the Cisco Unity server in a number of ways, including slow response or delays during phone calls, ports getting stuck or not answering calls, and Unity failover if a secondary server is active.

To troubleshoot this problem, enable all AvWM micro traces using the Cisco Unity Diagnostic Tool (UDT), and investigate the Exchange server for high system load and other indications that maintainance is required.  For more information, please consult the Troubleshooting Guide For Cisco Unity with Microsoft Exchange.

Technical Details:
Method IMAPISession::OpenMsgStore (returned 0x8004011D)
Exchange Server: SAUSEXDAG02
Outstanding Server MAPI Requests: 0
Parent Process: AvMsgStoreMonitorSvr.exe

                  

Wondering if anybody can give me some insite what could be happening here?

Thanks in advance,

Kapil

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
David Hailey Thu, 07/26/2012 - 06:07

Kapil,

I'm curious to know a little history here:

Was Unity previously partnered with an earlier version of Exchange and, if so, did you have these problems before migrating over to 2010?

What ES are you running on the Unity server(s)?

Hailey

Please rate helpful posts!

kapilatrish Fri, 07/27/2012 - 08:32

Hi David,

Here is the answer to your questions:

  • ES installed on the Unity servers?

CU7.0(2)_ES41

  • •Previous Unity and Partner exchange server

Unity 5  in integration with Exchange 2010.

  • Everything was working fine on this cluster till July 9th. Issue started occurring after that. No changes, upgrades etc done in the environment around that time which may have caused it.

Let me know if you need any other info.

Thanks,

Kapil

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted July 24, 2012 at 12:29 PM
Stats:
Replies:2 Avg. Rating:
Views:542 Votes:0
Shares:0
Tags: unity, mwi, server, 7, issues, -, primary, 8
+

Related Content

Discussions Leaderboard