PSTN can't call to Auto Atenddant UCCX

Answered Question
Aug 9th, 2012
User Badges:

need some help here


i already configured CUCM and UCCX for Auto Attendant when i tried to call the trigger number from internal phone i can call the trigger number and hear the auto attendant.

when i call the trigger number from outside(pstn) it always failed to connect , but when i call the other extension except the trigger number it can connect.


here my config on the router


voice-port 0/0/0

supervisory disconnect dualtone mid-call

cptone ID

timeouts interdigit 2

timeouts call-disconnect 0

connection plar 3210

(3210 is the trigger number,when i tried to call 200 it success but 3210 always failed)


dial-peer voice 201 voip

destination-pattern [1-9]...

progress_ind setup enable 3

progress_ind alert enable 8

progress_ind progress enable 8

progress_ind connect enable 8

session target ipv4:10.7.35.3



thank you for your time

Correct Answer by anchoudh about 4 years 11 months ago

Hi Yopie Lianto,


Could you please also ensure that the Route Point and the Call Control Group which are associted with the UCCX application are using the above PT. Please attach the sanpshots of the same from UCCX box.


Thanks,

Anand

Correct Answer by Chris Deren about 4 years 11 months ago

Sounds like CSS/PT issue. You need to ensure the Partition assigned to the cti ports and route points are listed in the CSS of the Gateway.


HTH,


Chris

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (4 ratings)
Loading.
Correct Answer
Chris Deren Fri, 08/10/2012 - 06:50
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony, Contact Center, Unified Communications

Sounds like CSS/PT issue. You need to ensure the Partition assigned to the cti ports and route points are listed in the CSS of the Gateway.


HTH,


Chris

Yopie Lianto Sat, 08/11/2012 - 22:59
User Badges:

hmm..

i already do that..

i use internal_PT(internal partition on my CTI route point) and in the gateway i use Platinum_CSS which contains all the partiton that already i create.but still failed.when i call i got one nomal tone and then busy tone for the rest


Chris Deren Sun, 08/12/2012 - 06:38
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony, Contact Center, Unified Communications

You did not say what PT is assigned to cti ports. That PT needs to be in CSS of the GW.


Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Yopie Lianto Sun, 08/12/2012 - 19:06
User Badges:

the CTI port i create using the same PT with CTI_routepoint which is internal PT.

Correct Answer
anchoudh Sun, 08/12/2012 - 19:33
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Hi Yopie Lianto,


Could you please also ensure that the Route Point and the Call Control Group which are associted with the UCCX application are using the above PT. Please attach the sanpshots of the same from UCCX box.


Thanks,

Anand

Yopie Lianto Sun, 08/12/2012 - 19:47
User Badges:

the route point in CUCM and Call Control Group in UCCX use the same PT.

here some snapshot from UCCX.

Yopie Lianto Mon, 08/13/2012 - 03:21
User Badges:

Thanks for your time..

finally i can solve the problem.


the problem:

1. all the CTI_port must be associate with jtapi and RMCM aplication user

2. command codec g711ulaw on router


thank you..

Chris Deren Mon, 08/13/2012 - 06:46
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony, Contact Center, Unified Communications

1. Not needed

2. Yes, UCCX is installed with sigle codec, so either ensure calls arriving to UCCX use the codec installed, or use transcoders.


HTH,


Chris

Actions

This Discussion

Related Content