7942G Factory reset problem

Answered Question
Feb 9th, 2013

Dear All,

             Am facing problem with resetting the IP Phone to factory default. I know am following the correct procedure. After the factory reset, the IP Phone is showing as upgrade and it is 0% and it has its own IP at the top right screen, after few minutes it reboots and i see the Cisco logo and bulls eye symbol. This process keeps continues. Earlier our system was 7.1.3 with more than 25000 endpoints, and we never faced the reset issue. After upgrading to 8.5 am facing this issue frequently. Today i pulled out a brand new 7942G and registered it in the cluster without any issues. I tried to reset wantedly to see if the issue persist, yes it is.  We have nearly 10+ phones with such issues. Is anybody facing the issue. I afraid if the TFTP server (pub) fails or if it goes to SRST the total setup would mess up.  The settings button is also not accessible to change the TFTP address. I cannot change the option 150 IP in server, since it will affect the entire system. Earlier help is highly appreciated.

Thank you

     PC

Attachment: 
I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by Ayodeji oladipo... about 1 year 2 months ago

My guess is that the firmware on the phone is too old to upgrade to the firmware on the 8.5 cluster.

Have a look at this thread..It will guide into how to know what firmware the phone is requesting..

Basically you need to use tftpd32, as your tftp server..point the phone to it and see what firmware it is requestin..Read more in the thread below

https://supportforums.cisco.com/message/3712835

Please rate all useful posts

"opportunity is a haughty goddess who waste no time with those who are unprepared"

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (1 ratings)
leosalcie Sat, 02/09/2013 - 06:51

Hi,

I think ones of these case should be the problem:

1. The phones aren't receving Option 150 IP address (TFTP)

2. CUCM (running TFTP service) or TFTP server is not reachable from the phone.

3. Firmware were not loaded correctly in CUCM or TFTP server

Let us know...

Regards

Please rate all useful posts
Favor calificar todos las respuestas útiles.
_____________________________
LinkedIn Profile: do.linkedin.com/in/leosalcie
MDGDP, CCNA, CCNA Voice certified

Correct Answer
Ayodeji oladipo... Sat, 02/09/2013 - 06:59

My guess is that the firmware on the phone is too old to upgrade to the firmware on the 8.5 cluster.

Have a look at this thread..It will guide into how to know what firmware the phone is requesting..

Basically you need to use tftpd32, as your tftp server..point the phone to it and see what firmware it is requestin..Read more in the thread below

https://supportforums.cisco.com/message/3712835

Please rate all useful posts

"opportunity is a haughty goddess who waste no time with those who are unprepared"

problemchild27 Wed, 02/13/2013 - 20:42

HDear aokanlawon,

                             Thanks for your reply... It worked..

Thank You

      PC

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted February 9, 2013 at 6:01 AM
Stats:
Replies:3 Avg. Rating:
Views:752 Votes:0
Shares:0
Tags: No tags.

Discussions Leaderboard

Rank Username Points
1 21,016
2 15,047
3 10,314
4 7,999
5 4,856
Rank Username Points
164
95
75
61
55