CCSIP Debug doesn`t show any output

Unanswered Question
Jul 10th, 2013
User Badges:

Hi - I`m having a peculiar issue with Cisco 2901 running c2900-universalk9-mz.SPA.152-4.M4.bin. The CUBE is configured to register with the carrier & it fails to register. It doesn`t seem to be attempting to send the register messages ,even. When I happen to run the debug CCSIP all , I don`t see any messages at all. Below are the output extracts from the CUBE.


Router#sh sip-ua service

SIP Service is up


Router#sh sip-ua statistics

.....

.....

.....


SIP Total Traffic Statistics (Inbound/Outbound)

    Invite 0/0, Ack 0/0, Bye 0/0,

    Cancel 0/0, Options 0/0,

    Prack 0/0, Update 0/0,

    Subscribe 0/0, Notify 0/0, Publish 0/0

    Refer 0/0, Info 0/0,

   Register 0/0


Retry Statistics

    Invite 0, Bye 0, Cancel 0, Response 0,

    Prack 0, Reliable1xx 0, Notify 0, Info 0

    Register 0 Subscribe 0 Update 0 Options 0

    Publish 0



Router#sh runn | sec sip-ua


sip-ua

authentication username <removed> password 7 <removed> realm xxxxx.com

no remote-party-id

retry invite 2

retry register 10

retry options 2

timers connect 100

registrar dns:west.xxxxx.com expires 3600 auth-realm xxxxx.com < Tried IP address as well - NO LUCK , however the name resolution works fine & no routing issue found>

sip-server dns:west.xxxxx.com


Router#sh runn | sec voice

voice service voip

ip address trusted list

  ipv4 0.0.0.0 0.0.0.0

allow-connections sip to sip

no supplementary-service sip handle-replaces

fax protocol t38 version 0 ls-redundancy 0 hs-redundancy 0 fallback none

sip

  video screening



Could somebody advise ,if you have seen this kind of issue ?



Raj

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Daniele Giordano Tue, 07/16/2013 - 02:37
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Do you have logging buffer enabled?

You can use

configure terminal

logging buffered [size]

to enable the logging buffer.


By default the output from system messages and debug is sent to a logging process.


So enable debug using

term mon

debug ccsip messages


Regards.

rajasekarvs Tue, 07/16/2013 - 05:08
User Badges:

Thanks for your response. The issue had been resolved by adding the credentials under the Sip-ua config set.

Raj

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Actions

This Discussion