×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

services host not found

Answered Question
Sep 17th, 2013
User Badges:

Hello, my internal services are all working fine.

I have set up some external free services online.

Iniitally when I set up this external service,I defined it by using a  domain name which did not work ("host not found" error). I changed the service URL to it's ip address and it did  work. The problem now is that the phone successfully accesses that main service URL,  BUT then downloads a further XML file detailing subsidiary services to choose  from. That secondary XML file contains the service URLs with domain  names rather than ip address resulting in another "host not found" error. So it appears to be a name resolution problem.

I cannot understand why this is happening as my CUCM does have DNS servers configured and tested. It must be a simple fix ?


Rergarding my CUCM 8.6 configuration:

- I am using ip addressing for my server definintions within CUCM.

- I have set Enterprise parameters - Services Provisioning to "Both"

- my CUCM installations have DNS servers configured and tested by pinging from within CUCM to named URL addresses.

- using 7940 phones


Does anyone have any further ideas ?

Correct Answer by Jaime Valencia about 3 years 11 months ago

Because the phones need DNS as they're the ones reading the services, not CUCM.

Are the phones configured for DNS???


HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdihelpdesk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
Jaime Valencia Tue, 09/17/2013 - 17:36
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    2011

Because the phones need DNS as they're the ones reading the services, not CUCM.

Are the phones configured for DNS???


HTH

java

if this helps, please rate

www.cisco.com/go/pdihelpdesk

Actions

This Discussion