AP1262 can't get IP address and can't join WLC

Unanswered Question
Sep 23rd, 2013
User Badges:

when the 1262 connect to the access switch, it can't get IP address (we create DHCP pool),


but strangely, when I replace with AP1142, it works fine, get ip and register to WLC.


coz 1262 is already put in a box outside, so I can't set MODE button.


Only through console to get in, here is boot process:



Product/Model Number   : AIR-LAP1262N-C-K9  


% Please define a domain-name first.


Press RETURN to get started!

%LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet0, changed state to up

%LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio1, changed state to reset

%LINK-3-UPDOWN: Interface Dot11Radio0, changed state to up

%SSH-5-ENABLED: SSH 2.0 has been enabled

%LINK-3-UPDOWN: Interface Dot11Radio1, changed state to up

%LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio1, changed state to reset

%LINK-5-CHANGED: Interface Dot11Radio0, changed state to reset

*Mar  1 00:00:09.808: %SOAP_FIPS-2-SELF_TEST_IOS_SUCCESS: IOS crypto FIPS self test passed

*Mar  1 00:00:09.820: *** CRASH_LOG = YES

*Mar  1 00:00:09.820: 64bit PCIE devicesSecurity Core found.

Base Ethernet MAC address: 4C:00:82:24:76:F8


*Mar  1 00:00:51.514: %SYS-2-INTSCHED: 'suspend' at level 0 -Process= "Init", ipl= 0, pid= 3 -Traceback= 0x5F7C0 0x1A5650 0x173DF0 0x4F3D08 0x4E8BDC 0x4A97E0 0x190ED0 0x190F84 0x56EF0 0x571D0 0x1A5AF0


*Mar  1 00:00:51.520: %SYS-2-INTSCHED: 'may_suspend' at level 0 -Process= "Init", ipl= 0, pid= 3 -Traceback= 0x5F7C0 0x1A5650 0x17415C 0x2BCEFC 0x2BD1F0 0x2C272C 0x287120 0x4E86B8 0x4E8BF4 0x4A97E0 0x190ED0 0x190F84 0x56EF0 0x571D0 0x1A5AF0

*Mar  1 00:00:51.520: %SYS-2-INTSCHED: 'may_suspend' at level 0 -Process= "Init", ipl= 0, pid= 3 -Traceback= 0x5F7C0 0x1A5650 0x17415C 0x2BCEFC 0x2BD1F0 0x2C272C 0x287120 0x4E86B8 0x4E8BF4 0x4A97E0 0x190ED0 0x190F84 0x56EF0 0x571D0 0x1A5AF0


*Mar  1 00:13:57.839:  status of voice_diag_test from WLC is false

*Mar  1 00:13:57.896: Logging LWAPP message to 255.255.255.255.



*Mar  1 00:14:07.912: %CAPWAP-3-ERRORLOG: Not sending discovery request AP does not have an Ip !!

*Mar  1 00:14:08.912: %SYS-6-LOGGINGHOST_STARTSTOP: Logging to host 255.255.255.255 started - CLI initiatedn

*Mar  1 00:14:17.912: %CAPWAP-3-ERRORLOG: Not sending discovery request AP does not have an Ip !!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Scott Fella Mon, 09/23/2013 - 05:25
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 Wireless

Might be an issue with the cable in one of the data pairs. You can try to set the IP address in the ap:

capwap ap IP address

Try that and see if it joins the WLC.

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

jean tang Mon, 09/23/2013 - 05:33
User Badges:

thanks u scott,


I've tried that command


capwap ap ip address 192.168.201.89 255.255.255.0


*Mar  1 00:18:48.196: %CAPWAP-3-STATIC_TO_DHCP_IP: Could not discover WLC using static IP. Forcing AP to use DHCP.

*Mar  1 00:18:58.203: %CAPWAP-3-ERRORLOG: Not sending discovery request AP does not have an Ip !!

*Mar  1 00:18:58.203: %CAPWAP-3-DHCP_RENEW: Could not discover WLC using DHCP IP. Renewing DHCP IP.


but i'm sure 192.168.201.0/24 is the ap dhcp pool. when replace with 1142, no problem


very confusing~~~

Felix Arrieta Mon, 09/23/2013 - 19:11
User Badges:
  • Cisco Employee,

I wonder why it could not joined when give an static IP .. debugs from the WLC should help , meaning you should replicate again this way:


assign static IP

go the WLC itself and run capwap debugs:


debug capwap events enable

debug capwap errors enable


note:

If the LAP was ordered with mesh software on it,       you need to add the LAP to the AP authorization list.



in regards the AP not getting DHCP addresses I recall  a similar case running version 15.2 , issue got fix by allowing broadcast on the switch. ( back then it had to do with ip routing enable on 15.2,)


so just give it a try and enter ip broadcast-address on the switch.


hope that helps,


Felix



jean tang Tue, 09/24/2013 - 18:34
User Badges:

thanks felix.


I wonder what's mesh software, how can i be sure it's in AP authorization list?

Scott Fella Mon, 09/23/2013 - 05:40
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 Wireless

Was the cable tested? The reason I ask is that we're you able to connect that other AP to the same cable or did you just connect it to the switch? No matter what, you will need to take that ap down. If it's a cable issue, then fix the cable. If you can put another AP using the same cable and it works, then I would delete the images from the AP and upload a new rcv image to the 1262. You can try it using the cable, but then you have to get into ROMMON mode in which you need to hit esc when the AP is booting up.

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

jean tang Mon, 09/23/2013 - 05:54
User Badges:

I tested another AP with same cable, and worked fine....


coz I can't press MODE button, unable to set AP's default ip address 10.0.0.1


is there anyway to restore 1262(LAP) to factory default though CLI?

Scott Fella Mon, 09/23/2013 - 06:13
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 Wireless

You can delete the private-config from the flash

Or try entering this command

clear capwap private-config

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Leo Laohoo Mon, 09/23/2013 - 16:15
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, Wireless

Post the output to the command "dir flash:".  The AP could be running MESH firmware.  It's been happening a lot lately.

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics - Security & Network