×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

SNTP-3-FATAL_ERROR_OCCURED

Unanswered Question
Jan 21st, 2014
User Badges:

I'm not sure when it started, possibly when i upgraded to the 7.5 wlc code but on my 5508 my message log is getting spammed with


*sntpReceiveTask: Jan 21 09:57:06.309: #SNTP-3-FATAL_ERROR_OCCURED: sntp_main.c:233 Fatal error: : socket index (2) out of range or not open (socket.c:403).

*sntpReceiveTask: Jan 21 09:57:06.309: #SNTP-3-FATAL_ERROR_OCCURED: sntp_main.c:233 Fatal error: : unable to send NTP packet to %s ::ffff:69.167.160.102.


the ip 69.167.160.102 was the 3rd ntp server listed under controller -> ntp so for a test i deleted it. But now it's spamming the same message about the 2nd server in my list.


There doesn't seem to be much to the ntp config so I'm not sure where to go to stop this


Thanks for any help

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (5 ratings)
Loading.
Scott Fella Tue, 01/21/2014 - 07:31
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 Wireless

I have not seen that and I have clients with multiple NTP servers listed.  What code did you upgrade from?


Thanks,

Scott

Help out other by using the rating system and marking answered questions as "Answered"

rraineri Wed, 03/12/2014 - 17:19
User Badges:

Hi Guys,

I have the same issue with a 5508 and a syslog server showing the following message:

"DW2WLC01.SYS: *sntpReceiveTask: #SNTP-3-FATAL_ERROR_OCCURED: sntp_main.c:233 Fatal error: : unable to send NTP packet to ::ffff:172.23.254.89."

IPv6 is already disabled.

 

Any other possible suggestion?

 

Thank you.

richard bedwell Mon, 10/13/2014 - 13:04
User Badges:

I have been studying for my CCNA Wireless, and just today configured my WLC 2504 to use my syslog server. I have seen the cascading errors you are talking about. In about 5 min, I had 75 pages of logs....

What I did to stop this, believe it or not, after trying the disabling of IPv6 which didn't help, I simply deleted all my defined NTP servers, and recreated one. This stopped the logs for now.

stephendrkw Mon, 10/13/2014 - 23:23
User Badges:

Hi Richard, this must of been a bug. When I upgraded my 5508's, these messages never appeared again.

best regards,

 

 

richard bedwell Mon, 10/13/2014 - 23:39
User Badges:

It is my belief this is still an issue, my wlc was bought NIB, and has the latest 7.6 image on it... I checked Cisco bug tool and found nothing for this, anyway fixed it on my wlc, hopefully this will help some else that is having the same issue.

stephendrkw Wed, 04/09/2014 - 00:24
User Badges:

I have the same issue

 

...tpReceiveTask: Apr 09 08:19:49.523: #SNTP-3-FATAL_ERROR_OCCURED: sntp_main.c:233 Fatal error: : unable to send NTP packet to %s ::ffff:10.171.64.254.

 

My code version is 7.5.102.0 (5508)

Rasika Nayanajith Tue, 01/21/2014 - 09:54
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 Wireless

unable to send NTP packet to %s ::ffff:69.167.160.102.


It's looks like WLC trying to send NTP packets to IPv6 address & that fails.  If you are not using IPv6 then disable it globally on your WLC & see if that helps


(WLC) >config ipv6 disable



(WLC) >show ipv6 summary

Global Config............................... Disabled

Reachable-lifetime value.................... 300

Stale-lifetime value........................ 86400

Down-lifetime value......................... 30

RA Throttling............................... Disabled

RA Throttling allow at-least................ 1

RA Throttling allow at-most................. 1

RA Throttling max-through................... 10

RA Throttling throttle-period............... 600

RA Throttling interval-option............... passthrough

NS Multicast CacheMiss Forwarding........... Disabled

NA Multicast Forwarding..................... Enabled



HTH

Rasika


*** Pls rate all useful responses ****

melissa mehlenbacher Wed, 02/04/2015 - 08:01
User Badges:

I had the same error.  Seems to be resolved now that I removed an invalid NTP server from the configuration.

jinglei yan Mon, 10/26/2015 - 06:44
User Badges:

I have the same error. Do you have resolve the issue? Can you give me some suggestion?

Actions

This Discussion

Related Content