ASA 5520 - port-channel

Unanswered Question
Feb 19th, 2014
User Badges:

I want a 2G fiber downlink on my ASA 5520. It has a 4GE-SSM module installed.


The problem is: it works OK on 8.47 IOS, but on 9.03 all interfaces of 4GE refused to become a channel-gropu members.


Encryption hardware device : Cisco ASA-55xx on-board accelerator (revision 0x0)

Boot microcode        : CN1000-MC-BOOT-2.00

SSL/IKE microcode     : CNLite-MC-SSLm-PLUS-2.03

IPSec microcode       : CNlite-MC-IPSECm-MAIN-2.08

Cisco Adaptive Security Appliance Software Version 9.0(3)

.....

Reading from flash...

!!!!!!

channel-group 1 mode on

^

ERROR: % Invalid input detected at '^' marker.

*** Output from config line 50, " channel-group 1 mode on"

channel-group 1 mode on

^

ERROR: % Invalid input detected at '^' marker.

*** Output from config line 57, " channel-group 1 mode on"


asa# show run int po1

!

interface Port-channel1

description Intranet

nameif INSIDE

security-level 100

ip address 10.149.8.252 255.255.255.0

asa# show run int g1/2

!

interface GigabitEthernet1/2

media-type sfp

no nameif

no security-level

no ip address


asa# conf t

asa(config)# int g1/2

asa(config-if)# chan?

ERROR: % Unrecognized command

asa(config)# int g0/0

asa(config-if)# c?

interface mode commands/options:

channel-group


In documentation, I found:


http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/asa/asa84/configuration/guide/asa_84_cli_config/interface_start.html


...You cannot use interfaces on the 4GE SSM, including the integrated 4GE SSM in slot 1 on the ASA 5550, as part of an EtherChannel...


WTF??

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion

Related Content