VG224 - Calling issues : VMWI_DSP_SETUP

Unanswered Question
Feb 23rd, 2014
User Badges:

Dear All,


We have implemented a few VG224 in an Hotel environment and have experienced the following issue :


At times, no tones are heard on some analog phones.

The show stcapp device summary shows that the concerned voice port is in VMWI_DSP_SETUP calling state.


A shut / no shut resolves the issue.


We would like to know what could cause the calling state stuck in VMWI_DSP_SETUP and how to fix it permanently.


Thanks!


Pascal

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Kevin Monteiro Sun, 02/23/2014 - 22:51
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi Pascal,


whats the IOS you are running, Suggest you to upgrade the ios looks like a bug.


Regards,

Kevin

Pascal Douce Sun, 02/23/2014 - 23:08
User Badges:

Hi Kevin,


Thansk for your reply.


The IOS version is "slot0:vg224-i6k9s-mz.151-4.M5.bin"


We have one of the latest IOS on the VG.


We might try to upgrade to the latest IOS vg224-i6k9s-mz.151-4.M7.bin and monitor.


Thanks and Best Regards,


Pascal

Kevin Monteiro Sun, 02/23/2014 - 23:26
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hi Pascal,


Here is a explaination for th issue, are you using MWI for ther analog phones connected to the VG224?


The following lines show the gateway receiving messages from Cisco Unified Communications Manager to activate the VMWI lamp.


*Mar 16 21:47:14.045: 2/4   :     event:STCAPP_DC_EV_DEVICE_SET_LAMP received.
*Mar 16 21:47:14.049: 2/4   :     msg_mwi 1, mwi 0, vmwi 0
*Mar 16 21:47:14.049: 2/4   :     event STCAPP_DC_EV_DEVICE_SET_LAMP_PROCESS_VMWI
created.
*Mar 16 21:47:14.049: 2/4   :     New State = VMWI_DSP_SETUP
*Mar 16 21:47:14.053: 2/4   : ==> Received event:STCAPP_CC_EV_CALL_PROCEEDING for
CallId: 229
*Mar 16 21:47:14.053: 2/4   :     Call State:VMWI_DSP_SETUP
*Mar 16 21:47:14.053: 2/4   : stcapp_vmwi_call_proceed_eh
*Mar 16 21:47:14.057: 2/4   :     No state change
*Mar 16 21:47:14.057: 2/4   : ==> Received event:STCAPP_CC_EV_CALL_MODIFY_DONE for
CallId: 229
*Mar 16 21:47:14.057: 2/4   :     Call State:VMWI_DSP_SETUP
*Mar 16 21:47:14.057: 2/4   : stcapp_vmwi_call_modify_done_eh
*Mar 16 21:47:14.057: 2/4   :     Sending ccCallFeature (vmwi = on)
*Mar 16 21:47:14.057: 2/4   :     New State = VMWI_PENDING
 

Regards,

Kevin

Pascal Douce Sun, 02/23/2014 - 23:45
User Badges:

Hi Kevin,


Yes, MWI messages are sent from CUCM to the analog phones.


The issue is surely related to MWI where the call state remains stuck on VMWI_DSP_SETUP.


We will investigate deeper in this direction and update this case with our findings ASAP.


Thanks again for your help.


Regards,


Pascal

Actions

This Discussion