×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Packet drops and High CPU on Cisco 3845 Switch

Unanswered Question
Mar 7th, 2014
User Badges:

Hello Experts,


We are facing a lot of packet drops in our LAN.



When we try to ping one of the access switches from the CE router, we get the follwoing output:


pdel1799#ping 10.132.136.17 so 10.132.164.1 si 100 re 500
Type escape  sequence to abort.
Sending 500, 100-byte ICMP Echos to 10.132.136.17, timeout  is 2 seconds:
Packet sent with a source address of  10.132.164.1
!.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!
Success  rate is 98 percent (491/500), round-trip min/avg/max = 1/9/44  ms
pdel1799#

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!
Success  rate is 98 percent (491/500), round-trip min/avg/max = 1/9/44  ms
pdel1799#


Some command outputs and show tech of all switches attached from the customer which I have attached.



I have also attached a diagram but the only router''s IP address is correct in the diagram while IP address of switches in the diagram are incorrect. Here are the correct IPs of the switches:


  


Core Switch : 10.132.139.2

Access Switches:

10.132.136.17

10.132.136.18

10.132.136.29


Apart from packet drops on VLAN 1 we are seeing  high CPU utilization on core switch


ingur-msl-coresw#sh processes cpu sorted | ex 0.0

Core 0: CPU utilization for five seconds: 61%; one minute: 45%;  five minutes: 47%

Core 1: CPU utilization for five seconds: 63%; one minute: 46%;  five minutes: 56%

Core 2: CPU utilization for five seconds: 36%; one minute: 74%;  five minutes: 69%

Core 3: CPU utilization for five seconds: 85%; one minute: 69%;  five minutes: 65%

PID    Runtime(ms) Invoked  uSecs  5Sec     1Min     5Min     TTY   Process

5638   2374911     23863975 131    52.03    52.24    52.58    1088  fed               

9227   43623       21191441 182    8.36     5.53     5.71     0     iosd              

6146   1437288     13888905 56     0.95     0.68     0.70     0     pdsd              

5639   1292905     86276135 11     0.13     0.13     0.11     0     platform_mgr      

6161   2831440     20952285 955    0.13     0.12     0.10     0     cpumemd    



I can get more details required to resolve this, please help!!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
yaseen.ahmed Fri, 03/07/2014 - 06:41
User Badges:

Hi,


I can see several Mac Flaps in the logs provided.... i.e. on int gi 1/1/3.  have you verified you don't have any bridging loop occurring on the network?


Regards,


Yaseen

Actions

This Discussion