How to run a cable internet on 877W router, please help.

Unanswered Question
May 22nd, 2014
User Badges:

Hello everyone!

 

I have made many variants of IOS configuration but nothing seem to work yet and finally I need someone to tell me if this is possible at all.

I was using 877W when I was registered to my ISP as a DSL user, everything was perfect. Now I'm using a cable internet and I just can't believe this device can't handle it. I'm trying to get it done for months with one result - network loop (I guess). Don't want to give up.

Situation is as following:

Because 877W doesn't have a routable port, I'm using a VLAN and a Bridge interface to assign an IP address from ISP.

ISP -> FE0 switchport -> VLAN 1 - BVI 1 (BVI with mac address set so ISP will give it IP from their DHCP)

 

interface FastEthernet0
!

interface Vlan1
 no ip address
 no ip redirects
 ip virtual-reassembly
 no autostate
 bridge-group 1
!

interface BVI1
 mac-address ####.####.####
 ip address dhcp
 ip nat outside
 ip virtual-reassembly
!

 

By this configuration, internet works for for a while, then it drops and I have to restart BVI 1 interface to bring internet back again.

If I add this command in main config:

no spanning-tree vlan 1

Internet will never drop but it will became very slow, from say 35Mbps to 1-5mbps.

 

I think that I need somehow to force my ISP switch to "think" that my FE0 switchport is not a switchport but a single host.

 

Guys, I need your help!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion