×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

CUCM 10 subs

Answered Question
Jul 7th, 2014
User Badges:

Hi,

I have installed CUCM 10.0 and right now I am trying to install CUCM subscriber but I getting some error how it is shown in attached file.

I have confirmed all of these but the issue persists, How can I solve it?

 

Thanks in advance.

 

Attachment: 
Correct Answer by Aman Soi about 3 years 1 month ago

Hi Juan,

 

output shows NTP is unsynchronised.

 

regds,

aman

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Jaime Valencia Mon, 07/07/2014 - 16:24
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    2011

Are both servers in the same LAN?

Can you post the output of what the error tells you to check??

juan_cye_ccna Mon, 07/07/2014 - 19:02
User Badges:

Hi Jaime,

yes both servers are in the same LAN. Error message says:

-verify network connectivity to pub and sub

-add sub´s hostname in CUCM pub

-check ntp in pub

I have checked all of these. Tests have been successful but so far I have not could finish the installation process.  

 

 

William Bell Mon, 07/07/2014 - 19:40
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more

I'd check the following:

 

1. NTP sync status on the pub node. Specifically take note of the stratum level.

2. Add forward and reverse DNS records for Pub and Sub nodes

3. Make sure you added Sub as server object (in CCMAdmin). Double check IP address or hostname (whichever applies to your design)

HTH

-Bill (@ucguerrilla)

 

Aman Soi Mon, 07/07/2014 - 20:26
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony

Hi Juan,

 

the attached snapshot points to ntp issue.

 

Can u post the output of utils ntp status from Publisher ?

 

regds,

aman

Aman Soi Mon, 07/07/2014 - 20:36
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony

Hi Juan,

 

there is also a bug related to NTP

CSCuj81503 : Subscriber Installation halts because of NTP Issue.

Symptom:
Symptoms:Subscriber Installation halts at NTP Server on First Node is inaccessible information.

Conditions:
Description:Subscriber Installation halts because of NTP Issue.

Symptoms:Subscriber Installation halts at NTP Server on First Node is inaccessible information.

Known Affected Releases: (1)
10.0(0.98000.402)
 

regds,

aman

Correct Answer
Aman Soi Tue, 07/08/2014 - 06:53
User Badges:
  • Purple, 4500 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony

Hi Juan,

 

output shows NTP is unsynchronised.

 

regds,

aman

juan_cye_ccna Wed, 07/16/2014 - 12:00
User Badges:

Hi Aman,

Thanks for your helping. I had to configure NTP on router because AD-NTP did not work to CUCM sub and UC sub.

juan_cye_ccna Tue, 07/08/2014 - 06:37
User Badges:

Hi Aman,

 

this is output to NTP on pub:

admin:utils ntp status
ntpd (pid 3885) is running...

     remote           refid      st t when poll reach   delay   offset  jitter
==============================================================================
 10.100.0.3      10.100.0.2       2 u   56   64  377    3.685  1187.75   6.438


unsynchronised
  time server re-starting
   polling server every 64 s

Current time in UTC is : Tue Jul  8 13:26:53 UTC 2014
Current time in America/Bogota is : Tue Jul  8 08:26:53 COT 2014

Suresh Hudda Mon, 07/07/2014 - 19:56
User Badges:
  • Gold, 750 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 IP Telephony

Have you added the subscriber in Publisher (system ->server) before installing subscriber ?

Suresh

Jaime Valencia Tue, 07/08/2014 - 08:57
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    2011

I actually meant screenshots of each thing it told you to verify, but the problem is indeed, the NTP, which you said you had verified.

It clearly says it's unsynchronised in the output.

Actions

This Discussion