Bulk firmware upgrade causes cameras to change to root location.

Unanswered Question
Aug 6th, 2014
User Badges:

Hi folks,

 

I have another odd problem while using the bulk firmware feature in VSM 7.2.0.

 

When using the firmware upgrade utility within VSM, once the cameras successfully upgrade, they are moved out of their child location to the root location of the tree. Is this just a bug or could it mean something bigger.

 

We are about to upgrade to 7.5 and if its just a bug I'll just deal with it.

 

Thanks,

-Nick

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 2.5 (2 ratings)
Loading.
Scott Olsen Thu, 08/07/2014 - 07:01
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

I can't seem to find anything in the release note caveats, but what you are saying really rings a bell.  If you test/investigate after the upgrade, I'd love to hear about it.

 

Cheers,

Scott 

Nicholas Hood Thu, 08/07/2014 - 07:04
User Badges:

Scott, I certainly will. I just opened a TAC case concerning this to make sure the DB and such is not out of line. We plan on upgrading to 7.5 within a week and want to make sure everything is solid before so.

 

Ill keep this updated.

Scott Olsen Thu, 08/07/2014 - 07:22
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

FYI - there's a 7.5.1 available now as well... you may want to jump straight to it.

StephanMC Mon, 08/18/2014 - 11:14
User Badges:

how many of us have jumped to 7.5.1?

I've just upgraded our entire stash to 7.5

Nicholas Hood Wed, 08/20/2014 - 11:24
User Badges:

I'm on 7.5.1 currently with no hiccups at all. About to test the firmware issue. Will report back with results.

Nicholas Hood Thu, 08/21/2014 - 11:18
User Badges:

I just got finished testing the upgrade process again on 7.5.1 and it appears that the issue has been resolved. The cameras do not move after being upgraded. One thing I did notice, maybe it's just me, is that when you try to expand a column to see the extended information on rows it does not work. We have some long location names and I am not able to expand out to see the entire path. Not really a big deal but thought I'd throw that in there.
 

Nadeem Ahmed Mon, 08/18/2014 - 18:08
User Badges:
  • Cisco Employee,

Hello Nick

 

Seems like you are hitting this BUG and fixed in 7.5(1) which is a latest release or open a TAC case for intermediate fix

 

 

CSCuo20267


Camera installation positions change upon Media Server services restart
CSCuo20267
Description
Symptom:
Cameras that were moved from one Media Server to another under the same VSOM, will occasionally encounter a "jump" of their install location to the root of the Install tree for the device.

Conditions:
Changing the Cameras and/or Encoders from being managed/configured on one Media Server to another Media Server, under the same VSOM.

Workaround:
Manual removal of the device from the prior Media Server.

Actions

This Discussion