×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

outgoing calls not working

Answered Question
Aug 21st, 2014
User Badges:

Dears,

 

any one can help me in the following outgoing calls not working for the config , incoming is working , but outgoing not working

we ordered the following, we installed the CME 8.0

 

CISCO2901-V/K9

Cisco 2901 Voice Bundle  PVDM3-16  UC License PAK  FL-CUBE10

FL-CME-SRST-5

Communication Manager Express or SRST - 5 seat license

VIC2-4FXO

Four-port Voice Interface Card - FXO (Universal)

ISM-SRE-300-K9

Internal Services Module (ISM) with Services Ready Engine

FL-CUE-MBX-5

Unity Express License - 5 Mailbox - CUCM and CUCME

Attachment: 
Correct Answer by islam.kamal about 2 years 11 months ago

Hello

Try to use port 0/0/0 instead of 0/0/1 because your configuration is under port 0/0/0 and for sure you do not have any circuit connect to 0/0/1 as the below:-

dial-peer voice 1001 pots
 corlist outgoing localcalls
 description "Local Calls"
 preference 1
 destination-pattern 9[1-8][^0][^0]....
 port 0/0/0
 forward-digits 7

Thanks

please rate all useful information

Correct Answer by Chintan Gajjar about 2 years 11 months ago

For the given number,

the dial-peer will match is:

dial-peer voice 1001 pots
 corlist outgoing localcalls
 description "Local Calls"
 preference 1
 destination-pattern 9[1-8][^0][^0]....
 port 0/0/1
 forward-digits 7
 no sip-register

 

and it will match the port 0/0/1, but port 0/0/1 doesnt looks to be configured to me.

voice-port 0/0/1

can you configure the port, or try changing dial-peer to point to port 0/0/0

 

regards

Chintan

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
Chintan Gajjar Thu, 08/21/2014 - 05:21
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

Hi,

 

please give some more information on what number you are dialing and from what number your are dialing?

 

regards

Chintan

Correct Answer
Chintan Gajjar Sun, 08/24/2014 - 13:14
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

For the given number,

the dial-peer will match is:

dial-peer voice 1001 pots
 corlist outgoing localcalls
 description "Local Calls"
 preference 1
 destination-pattern 9[1-8][^0][^0]....
 port 0/0/1
 forward-digits 7
 no sip-register

 

and it will match the port 0/0/1, but port 0/0/1 doesnt looks to be configured to me.

voice-port 0/0/1

can you configure the port, or try changing dial-peer to point to port 0/0/0

 

regards

Chintan

 

Correct Answer
islam.kamal Sun, 08/24/2014 - 21:54
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Hello

Try to use port 0/0/0 instead of 0/0/1 because your configuration is under port 0/0/0 and for sure you do not have any circuit connect to 0/0/1 as the below:-

dial-peer voice 1001 pots
 corlist outgoing localcalls
 description "Local Calls"
 preference 1
 destination-pattern 9[1-8][^0][^0]....
 port 0/0/0
 forward-digits 7

Thanks

please rate all useful information

Actions

This Discussion