×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Ip Communicator Service Issue

Unanswered Question
Sep 2nd, 2014
User Badges:

Hi,

I just finish installing CUCM v10.5 and I registered 2 Ip communicator client. They are register and I'm able to call from one to the other but the screen is stuck to "Select Service..." when I press Exit it bring me back to the same screen. It's kind of annoying, if anybody could help me with that it would be very appreciated.

 

I have attached an image with the screen I'm stuck on.

 

Thanks!

Attachment: 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
George Thomas Tue, 09/02/2014 - 13:47
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

Thats because you havent subscribed to any service. Go to the phone in UCM, on the top right corner, there is a related links section, click the drop down and select subscriber/unsubscribe services.

Jaiel Charette Tue, 09/02/2014 - 14:20
User Badges:

Hi George,

I tried addind the "Intercoms Call" service, since it was the only one available in the list, but I'm still stuck on the service screen.

George Thomas Tue, 09/02/2014 - 14:22
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

DId you save/reset the phone from CUCM after making the change?

George Thomas Tue, 09/02/2014 - 14:31
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

Try configuring Extension mobility and see if that works. I am not sure about Intercom. Also, what services do you have turned on in CUCM?

Jaiel Charette Thu, 09/04/2014 - 12:24
User Badges:

I have configured Extension mobility service but it didn't solve the problem. 

Service Activated

-CallManager

-IP Voice Media Streaming App

-Extension Mobiltity

-TFTP

-SOAP - CDRonDemand

-AXL Web Service

 

George Thomas Thu, 09/04/2014 - 12:26
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

What URL did you use for Extension mobility? Can you post the URL here? What happens if you post that URL into a web browser on your PC?

Jaiel Charette Thu, 09/04/2014 - 12:29
User Badges:

http://192.168.0.18:8080/emapp/ EMAppServlet?device=#DEVICENAME#

 

I get a " HTTP Status 404 - /emapp/%20EMAppServlet "

type: Status report

message: /emapp/%20EMAppServlet

description: The requested resource is not available.

George Thomas Thu, 09/04/2014 - 12:43
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

There is space after /emapp/. Is that how its configured in CUCM as well, please remove the space if it is. 

Jaiel Charette Thu, 09/04/2014 - 12:49
User Badges:

There was a space and I removed it but my phone is stuck on requesting.

And when I put the url in the browser I get a blank page.

chips1999 Wed, 12/31/2014 - 02:17
User Badges:

Hi guys,

 

Any luck with this problem? I also have it on 10.5 update 2

Tshepo Reckon M... Fri, 01/02/2015 - 00:54
User Badges:

Hi Jaiel

 

On CUCM, under Enterprise Parameters Configuration, have you changed your Secure/Phone url parameters to reference to your call managers IP address?

 

Regards

Tshepo

wafikmaher Thu, 05/07/2015 - 05:52
User Badges:

The problem is due to the "idle timer" in the phone configuration page which you will probably find it to be set to 1 second. Most probably you didn't set this, but it came from the newly introduced "Universal Device Template", which get applied on auto-registration and some other features. If you want to avoid this problem, modify the parameter on the template, under User Management > User/Phone Add > Universal Device Template.

Regards,

Wafik

Actions

This Discussion