×

Warning message

  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.
  • Cisco Support Forums is in Read Only mode while the site is being migrated.

Cisco TelePresence SX20 failing connection

Unanswered Question
Nov 5th, 2014
User Badges:

Our school district has several SX20 telecommunication systems. Every system works fine without connections problems except one.

What is occurring is, when placing either an inbound or outbound call, after being connected for approx 10 seconds, the system places the call on hold. A few seconds after that, the call either completely drops, or continues the connection as a "voice only" call. This occurs when making a conference or direct calls. I don't believe that there is a hardware nor a network problem. 

The system in question is configured the same as all the others. I've checked and matched the Systems Configuration for all/each CODECS via their Graphical User Interface's. Any help or advice would be greatly appreciated.

 

 

  

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
UMMUHAN OZELGIN Mon, 11/24/2014 - 07:21
User Badges:

Hi,

We suffer from the same problem. After 10-15 secs calls are ended without any reason. How did you solve your problem?

Wayne DeNardi Tue, 12/30/2014 - 18:00
User Badges:
  • Green, 3000 points or more
  • Cisco Designated VIP,

    2017 TelePresence

If you have a look in the TelePresence section of the forums where these devices are more actively discussed than in the Other Collaboration section this thread is currently located in, you will see a number of threads about calls dropping after a short time.

In general, the cause of this is usually a network or firewall issue.  Check all the appropriate firewall ports are configured, any NAT settings are set on the endpoint if required, there are no WAAS or H.323 / SIP Packet Inspection happening on the routers, etc.

Wayne
--
Please remember to rate responses and to mark your question as answered if appropriate.

aateek singh Thu, 11/27/2014 - 03:23
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi pierreallen,

Please refer to the following document

http://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/docs/telepresence/endpoint/codec-c-s...


it's a troubleshooting guide for Cisco TelePresence SX Series
related to conferencing issues/call connection fail

Please reply if you your problem is solved or not.

 

Regards
Aateek Singh
Network Engineer
Spooster IT Services

 

Christian Arroy... Mon, 12/08/2014 - 13:12
User Badges:

1- did you already try to connect a different SX20 to the same LAN port? (since they have the same configuration)

2- did you try to connect this Sx20 to a different port? 

3- when was the really first time you faced this issue? upgrade, downgrade,replacement,etc.  

4- How is your video network topology? I mean for instance, EP>>VCSC>>VCSE>FW>EP

Actions

This Discussion